Vorig jaar won Maaike Brechtje D, Kroon Sport Prestatie, de Tinus Hooijmans Trophee. Maaike Brechtje D. is in eigendom van Demro Stables

Hoe gaat het in zijn werk:

Tot 10 januari 2021 kunt u een paard voordragen waarvan u vindt dat het excellent gepresteerd heeft op gebied van exterieurkeuring / fokkerij en /of sport. U kunt alleen paarden voordragen die leven en in eigendom zijn van een lid van onze Fokvereniging.

De uitslag wordt tijdens de Jaarvergadering bekend gemaakt. Helaas zal de jaarvergadering dit jaar geen fysieke bijeenkomst kunnen zijn, het bestuur beraad zich op een alternatief.
Een week voorafgaand aan de Jaarvergadering zal de top 5 via Facebook en op deze website bekend gemaakt worden.

De wisseltrofee

De trofee bestaat uit een uniek beeld gemaakt door de Britse kunstenares Heather Jansch in opdracht van de familie Hooijmans. Deze kunstenares maakt beelden van voornamelijk paarden waarbij ze uitgaat van drijfhout en was. Met de juiste compositie van dit materiaal laat ze beelden ontstaan die in een paar stevige lijnen een paard tot leven laten komen. Het beeld is uitgevoerd in brons. Speciaal voor de Tinus Hooijmans Trofee heeft ze zich laten inspireren door een Fries paard. Met dit beeld heeft de fokvereniging opnieuw een zeer aantrekkelijke prijs beschikbaar voor haar leden. Maar uiteindelijk is deze prijs een nagedachtenis aan een markant lid; paardenman in hart en nieren, klein van gestalte maar groot in de fokkerij.

Aanmelden van kandidaatpaarden voor de Tinus Hooijmans Trofee kan tot 10 januari 2021 bij Sjouk Hoitsma s.hoitsma@hotmail.com

Vanaf 20 januari wordt de Top 5 via Facebook en website bekend gemaakt.