Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid Nederland

Fokdag-Hilvarenbeek-zo.jpg

Nieuws

Meld u nu aan voor de KFPS themabijeenkomsten met inspirerende presentaties

Woensdag 22 november bij WestCord Hotel, Lichttoren 22 in Eindhoven

Op maandag 13 november zal de aftrap van de eerste themabijeenkomst plaatsvinden. Totaal zullen er vier themabijeenkomsten plaatsvinden welke door heel Nederland georganiseerd zijn. De dichtst bijzijnde bijeenkomst in onze regio vindt plaats in Eindhoven op woensdag 22 november. Daarnaast vindt een vijfde themabijeenkomst online plaats voor de buitenlanden in het Engels.

Stamboekkeuring Boxtel: 9 Sterren en 5 eerste premie veulens

Bron: Phryso.com

Manege de Langspier te Boxtel

Ook Zhita heeft uitnodiging CK kampioenschap beste veulen uit veulenboek- of stamboekmerrie

De Centrale Keuring kent dit jaar een extra kampioenschap bij de veulens. Het allerbeste veulen uit een veulenboek- of stamboekmerrie.

Bijna elke fokdag heeft inmiddels wel een kandidaat voor deze titel geleverd. Bij de Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland is het kampioensveulen uit deze klasse in Schijndel niet uitgebreid in beeld gekomen. Dat is Zhita (Tjebbe 500 x Epke 474) van (KFPS jurylid) Wil Thijssen die met het oranje lintje voor zijn merrieveulen ‘heel blij was.’ Zijn hulp moest echter op tijd weg en zo heeft Zhita haar huldiging gemist. Bij deze krijgt ze nog alle eer.

Uitblinker in draf Minthe (Tiede 501) kampioen in Schijndel

Prachtige paarden, enthousiaste deelnemers, publiek en vrijwilligers tijdens Fokdag in Schijndel

De driejarige Minthe van de Oudekleefsebaan Ster (Tiede 501 x Uldrik 457) is op maandag 31 juli algeheel kampioen geworden op de fokdag van Fokvereniging Het Friese Paard Zuid Nederland in Schijndel. Naast zich op het erepodium stond de reservekampioen bij de driejarigen: Milou H Ster (Jouwe 485 x Lolke 371).

Fijne veulenkeuring met nette resultaten, mooie dressuursport en afscheid van het dressuursecretariaat op zondag 30 juli

Dressuur, veulens en het dressuursecretariaat in het zonnetje!

Na enkele buiten in de ochtend verliep de middag voorspoedig met een prettig zonnetje

Klaar voor de fokdag in Schijndel!

zondag 30 en maandag 31 juli - de Heikampen 7 te Schijndel

We zijn klaar voor de fokdag in Schijndel!

Super fokdag in Nisse: prachtige locatie en goede kwaliteit paarden

Driejarige Mirhte T. (Maurits 437) met ‘elke pas raak’ naar fokdagkampioenschap Nisse

Lees hier alle informatie over de fokdag in Nisse op zaterdag 24 juni 2023. Op de fokdag van Het Friesch Paard Zuid-Nederland op zaterdag 24 juni in Nisse is de driejarige Mirhte T. Ster (Maurits 437 x Beart 411) fokdagkampioen geworden. De merrie met ‘gigantisch veel ruimte in draf’, gefokt en in eigendom van W.A. Toonen uit Alem, werd vergezeld door de vierjarige Jitse Ster (Beart 411 x Norbert 444) van dhr & mevr van Oss-Turlingss uit Berghem, die tot algemeen reservekampioen werd gekroond.

Sponsor- en advertentiemogelijkheden 2023

Ondersteunt u onze vereniging ook bij het organiseren van onze fokdagen?

Hartelijk dank aan onze sponsors.

Stamboekkeuring Boxtel: vier Sterren, eerste premie voor Jildouke (Uldrik 457)

Goed verlopen stamboekkeuring met gezellige groep publiek

De stamboekkeuring bij Manege de Langspier in Boxtel op zaterdag 1 oktober leverde voor vier paarden een Ster met een tweede premie op. Een merrie kreeg een uitnodiging voor 15 oktober voor een eventuele graadverhoging: Kroonmerrie Jildouke fan ‘e Homar Kroon Sport AA (Uldrik 457 x Nykle 309) van de familie Poppeliers uit Galder.

Prachtige fokdag met driejarige Jilske H. (Tiede 501) als kampioen

Top locatie, fijne sfeer, mooi weer en super kwaliteit paarden

We kijken terug op een prachtige fokdag op locatie de Molenheide te Schijndel. Dank aan alle vrijwilligers, medewerkers, deelnemers, jury, sponsors en natuurlijk alle bezoekers die deze dagen weer tot een feest hebben gemaakt! Phryso.com schreef een mooie terugblik van de fokdag. In het middagprogramma genoten we van mooie kampioenschappen en een prachtig programma met Friese parels. De middag werd gestart met een menclinic door Ito Werkman. De Tuigrubriek open klasse en de Tuigrubriek damesklasse werden beide gewonnen door Margreet van Veen met haar topper Merle van de Waelhoeve. We genoten van de shows van dekhengsten Faust 523, Gosse 526 en Auwert 514. Terugkijken van de livestream kan op www.phryso.com.

Fokdag Schijndel Catalogus en Uitslag

31 juli en 1 augustus

Wat kijken we uit naar de fokdag in Schijndel op 31 juli en 1 augustus.

Driejarige Kaila Ster (Tiede 501) stapt sterk naar fokdagkampioenschap Oosterland

Kijk de fokdag nu terug op Phryso.com

Op de fokdag van Het Friesch Paard Zuid-Nederland op zaterdag 25 juni in Oosterland is de driejarige Kaila fan de Groenesteegh Ster (Tiede 501 x Uldrik 457) fokdagkampioen geworden. De sterk bewegende merrie van John van de Meulengraaf en Natascha van de Corput kreeg als reservekampioen aan haar zijde de tweede merrie die een Ster met een eerste premie verdiende, de driejarige Janneke van Schafer (Tymen 503 x Pier 448) van Willem Lokhorst en Alice Bloemendal.

Rondleiding op fokdag in Oosterland en catalogus online!

25 juni 2022, tijdens de Zeeuwse dag van het Paard aan de Bredeweg in Oosterland

Onze coaches geven een rondleiding op het keuringsterrein

Friesche Paarden Vragenloket gestart

Stuur nu je vraag in en kom in contact met onze coaches!

De fokvereniging start met ingang van voorjaar 2022 met een nieuw initiatief: het Friesche Paarden Vragenloket. De fokvereniging heeft een groep onafhankelijke en enthousiaste coaches met verschillende expertise bereid gevonden die ernaar uit kijken om startende liefhebbers verder te helpen in hun Friese paarden hobby.

Wintercompetitie 2021-2022

Wintercompetitie in afgeslankte vorm succesvol afgesloten

Op zondag 27 februari was de laatste wedstrijd van onze - door corona enigszins afgeslankte - wintercompetitie 2021/2022. De spoeling werd hierdoor wat dunner, maar we wilden onze trouw terugkerende ruiters niet graag teleurstellen en hebben de competitie nog met een feestelijk tintje afgesloten door alle deelnemers te voorzien van een goodie bag met een kleine attentie en wat lekkers voor ruiter en paard.

Online jaarvergadering goed verlopen

Antoinette Schrauwen uitgeroepen tot verenigingsvrouw van het jaar

De online jaarvergadering over het kalenderjaar 2021 heeft plaatsgevonden op 29 januari 2022 via MS Teams. Van de ruim 60 aangemelde leden zijn uiteindelijk bijna 40 leden tijdens de vergadering aangesloten.

Friese paarden coaches gezocht

Wie wil helpen om onze nieuwe leden wegwijs te maken?

We zien dat we als fokvereniging regelmatig nieuwe leden krijgen die het prettig vinden om wegwijs gemaakt te worden binnen onze Friese paarden hobby.

Bestuurslid gezocht!

Ter versterking van het bestuur van de fokvereniging zoeken we een nieuw bestuurslid voor de functie van secretaris.

We hebben een erg gezellige club waarmee we door het jaar heen de fokdagen en activiteiten als de jaarvergadering organiseren.

Phaidra zoekt nieuwe amazones

Unieke kans!

Carrouselgroep Phaidra, onze Parel uit het zuiden, zoek een gezellige, spontane amazone vanaf 16 jaar met een Fries paard (min. stokmaat 1.62 en met stamboekpapieren), minimaal L2 niveau. Lees meer in de afbeelding.

Stamboekkeuring op 25 september - resultaat

Te Boxtel

Op zaterdag 25 september vond onze stamboekkeuring plaats bij manege de Langspier in Boxtel

Nagenieten van twee prachtige fokdagen in Schijndel

Super locatie, prachtige paarden en overwegend mooi weer

Vita S.A. Sport Kroon AAA (Norbert 444) werd algeheel kampioen Fokdag Het Friese Paard Zuid-Nederland. Wat een prachtige, trotse kampioen van familie Vanderper. Ga hier verder naar een fotoverslag en alle uitslagen.

Sponsors: bedankt!

Zonder sponsors geen fokdag

Ga hier naar het overzicht van onze sponsors. Enkele advertenties ontbraken helaas per abuis in de catalogus, graag brengen we deze hier onder de aandacht bij u.

NIEUWS Betreffende de fokdag in Schijndel op 1 en 2 augustus.

Publiek met vaste zitplaats toegestaan tijdens de fokdag - aanmelden verplicht

Lees hier verder

Fokdag Zeeuwse dag van het paard te Nisse: Kampioen 2021 Ysah PD vd Swarte Proenker

Kleine gezellige fokdag te Nisse

Succes voor Peter en Denise de Meulmeester

Steunt u onze club?

Adverteer in catalogus en jaarboek of wordt sponsor!

Nu we weer aan de slag gaan met de keuringen en activiteiten hebben we ook weer meer mogelijkheden om als sponsor onze doelgroep van fokkers en liefhebbers van het Friese paard te bereiken.

Korting op online veulen cursus voor leden van onze fokvereniging

Leerzame cursus voor nieuwe en ervaren fokkers

Als fokker wil je niks liever dan een gezond veulen in de wei! In de online veulen cursus van Paardendierenarts Iris van Gulik leer je hoe je problemen herkent en hoe te handelen. Iris heeft haar jarenlange praktijkervaring met pasgeboren veulens in de cursus verwerkt.

Fokdagen 2021 gaan door!

Oosterland en Schijndel staan op de agenda - meld u paarden nu aan!

Covid-19 en de bijbehorende maatregelen houden ons al een lange tijd bezig en ondanks dat Covid-19 nog niet weg is, zijn we gezien de ontwikkelingen positief gestemd met betrekking tot de Fokdagen.

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Jan-Hein Stadhouders

Van harte gefeliciteerd Jan-Hein!

Lid in de orde van Oranje Nassau

Update doorgang Fokdagen

De eerste locatiekeuring van dit jaar is al een feit en komend weekend volgt alweer de tweede. In de maanden april – mei en juni staan er nog velen in de keuringsagenda van het KFPS. Deze locatiekeuringen kunnen gezien worden als de vervangers van de stamboekkeuringen, met de rubrieken die normaal tijdens stamboekkeuringen gekeurd worden: VB-hengsten voor sterverklaring; Ruinen voor stamboekopname en sterverklaring; VB-merries voor opname in het stamboek en sterverklaring; stamboekmerries voor graadverhoging. Vooralsnog zal de kroonverklaring tijdens de Centrale keuring plaatsvinden. Gezien het feit dat het aannemelijk is, dat de fokdagen gewoon door kunnen gaan, zullen in tegenstelling tot vorig jaar tijdens de locatiekeuringen geen rubrieken Ster- en Kroonmerries gekeurd worden.

KFPS Online College Tour

Interessante online informatie avonden, een aanrader!!

Hier vindt u de agenda van de KFPS College Tour. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn via youtube en Phryso.com live te volgen. Vragen stellen kan tijdens de livestreams via het Whatsappnummer van het KFPS 0512-523888. Je kunt je vragen alleen in de live uitzending tussen 20 – 21 uur via de app stellen. Heb je na de live uitzending nog een vraag? dan kun je die mailen naar mail@kfps.nl

Kyra WT wint laatste editie Tinus Hooijmans Trofee

Bokaal gaat weer naar familie Nuys te Mierlo

De volgende paarden waren door de jury genomineerd voor de Tinus Hooijmans Trofee 2019. Ze zijn geselecteerd uit de aanmeldingen van leden en eigen onderzoek (in willekeurige volgorde):

Aanvulling jaarverslag Dressuur uit het jaarboek

Heeft u ons prachtige jaarboek ook ontvangen? Hopelijk leest u het met veel plezier!

Bij het jaarverslag van onze dressuurcommissie is helaas een gedeelte van de tekst weggevallen. We plaatsen hier daarom het gehele artikel

Laatste editie van de Tinus Hooijmans Trofee!

Meld uw favoriete paard nu aan!

Dit jaar is de allerlaatste editie. Dus wie nu nog aanspraak wil maken op deze felbegeerde Trofee; doe nu mee!

Een goede vriend is heengegaan

Leo Spanenburg overleden

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat onze Friese paardenman Leo Spanenburg veel te vroeg van ons is heengegaan. Wij kennen Leo als een warm mensenmens, het hart op de tong én het hart ook op juiste plaats. Een kleurrijk type met een vrolijk verhaal, een man met veel woorden, een echte ambassadeur voor onze vereniging, altijd bereid om mee te denken, initiatief te nemen en de handen uit de mouwen te steken. Onze fokvereniging kon altijd op zijn steun rekenen. Leo werd door velen op handen gedragen, was met zijn prachtige anekdotes en aanstekelijke bulderlach een graag geziene gast op elke fokverenigingsactiviteit. We wensen Sjouk, familie en vrienden alle kracht en zonnestralen toe om dit verlies te kunnen dragen.

Programma eerste bezichtiging

HK 2021

Catalogus eerste bezichtiging online

IBOP Boxtel: twee Kroonmerries, hoogste score voor Annebel

Prachtige resultaten!

De IBOP in Boxtel op zaterdag 28 november maakte twee merries Kroon: Annet van de Meikade (Jouwe 485 x Doaitsen 420) en Alexia van de Olde Mette Moate (Epke 474 x Uldrik 457). De hoogste dagscore was voor Annebel G. van de Sprong Ster (Tsjalle 454 x Beart 411).

Nieuwe Hengstenkeuringscommissie KFPS krijgt unaniem vertrouwen

Ledenraadsvergadering 27 november 2020 goed verlopen

Bestuur en Ledenraad van het KFPS hebben tijdens de ledenraadsvergadering op vrijdagavond 27 november hun volle vertrouwen gegeven aan een nieuwe Hengstenkeuringscommissie.

Richard Flier benoemd tot ledenraadslid voor regio Zuid Nederland

Proficiat en welkom

De vertegenwoordiging in de ledenraad vanuit regio Zuid Nederland bestaat nu uit Wilbert Lucius, Mirella van Leeuwen en Richard Flier.

Brief van onze voorzitter Jan-Hein Stadhouders

Aan de leden van Regio Zuid-Nederland van het KFPS

Lees de brief hier

Brief en toelichting aan leden KFPS

Vanuit de Ledenraad KFPS

Alle leden van het KFPS hebben vandaag een mail ontvangen met daaraan gekoppeld de toegezegde informatie vanuit de Ledenraad voor de leden. In de online regiovergadering van 18 november worden deze documenten toegelicht. Lees hier verder.

Verklaring ledenraad: ledenraad doet verslag tijdens komende regiovergadering

De ledenraad heeft kennis genomen van de recente ontwikkelingen en het aftreden van bestuursleden Geralt Pots en Sieneke Mekkes. De ledenraad betreurt maar respecteert het door hen genomen besluit en bedankt beide bestuursleden voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. De ledenraad benadrukt dat het bestuur het vertrouwen heeft en begrijpt dat er onder de leden vragen zijn over de ontstane situatie. Tijdens de komende regiovergadering zal de ledenraad i.s.m. het bestuur, verslag doen en een toelichting geven. De regiovergadering vindt plaats op woensdag avond 18 november om 19.30 uur in een online omgeving. Ieder KFPS lid heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen van Eveline van Kooten.

Ledenraadslid gezocht vanuit Het Friesche Paard Zuid Nederland

Wie gaat deze uitdaging mee aan?

Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen of gehoord wordt het bestuur van het KFPS door omstandigheden uitgebreid met drie ledenraadsleden. Ons ledenraadslid Jan Raaijmakers heeft deze uitdaging aangenomen en is vanuit de ledenraad overgestapt naar een bestuursfunctie. We wensen Jan hierbij heel veel succes! Hierdoor is er een plaats in de ledenraad voor een vertegenwoordiger vanuit 'Het Friesche Paard Zuid Nederland' vacant. Graag nodigen we leden uit ons fokgebied die interesse hebben in deze functie uit om zich te melden. Klik hier voor meer info.

Regiovergadering november wordt digitaal

Vanwege Corona maatregelen is het niet mogelijk om fysiek te vergaderen

De regiovergaderingen die voor dit najaar op de planning staan bij het KFPS zullen online plaatsvinden. De datum van de online vergaderingen en verdere details volgen nog. In de komende Phryso is wel een vergaderbijlage opgenomen met daarin de agenda en de onderwerpen.

KFPS-bestuur versterkt met drie extra leden

Jan Raaijmakers gaat zich inzetten binnen het bestuur van het KFPS

Het bestuur van het KFPS heeft versterking gekregen van drie extra bestuursleden. De uitbreiding is naar aanleiding van de buitengewone ledenraadsvergadering die op 3 oktober heeft plaatsgevonden met het vertrek van voorzitter Wiebe Wieling. Het drietal is voorgedragen door de vertrouwenscommissie en afgelopen weekend digitaal goedgekeurd door de ledenraad. Het voltallige bestuur bestaat hierdoor uit zeven leden.

Najaarsrit en studieclub 2020 afgelast

Vanwege Corona besluit het bestuur om activiteiten te annuleren

De inmiddels traditionele najaars buitenrit en de studieclub activiteiten in 2020/ 2021 vinden geen doorgang

Foto's Danielle Vink nakeuring online

Bestel de mooiste foto's van uw paarden

Bekijk alle foto's voor een impressie van de dag

Prettig en vlot verlopen nakeuring te Boxtel

Drie eerste premie veulens en twee 3-jarige stermerries

Het weer liet het toe om buiten te keuren. Het was genieten van de zwarte parels in de zon.

Nakeuring zaterdag aanstaande, startlijst bekend

25 paarden betreden de ring

Op zaterdag 26 september komen tijdens de nakeuring van onze fokvereniging te Boxtel 25 paarden in de ring. Dit zijn zowel veulens als volwassen paarden ingedeeld in de reguliere rubrieken. We kijken ernaar uit weer een mooie groep paarden te mogen keuren.

Updates nakeuring via Facebook pagina

Nakeuring van start, regelmatig updates via Facebook

25 veulens en paarden worden gekeurd

Geen kampioen, toch huldiging: Leo Spanenburg in het zonnetje gezet

We zijn trots op onze Leo

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland reikt jaarlijks een heel fraai (en zwaar) bronzen beeld uit aan de kampioen van de fokvereniging. Het beeld zou dit jaar on-uitgereikt blijven door het welbekende aflassen van alle fokdagen dit seizoen.

Positieve veulenkeuring in Boxtel: 17 eerste premies bij 50 deelnemers

Fokvereniging kijkt terug op fijn verlopen veulenkeuring

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland kende een bijzondere veulenkeuring met maar liefst 17 eerste premies. Juryleden Ester Reen, Gorrit Kuipers en Dik Brummel keurden heel positief en durfden vlot goede cijfers en ook daarbij eerste premies uit te delen. Lees verder...

Veulenkeuring in Zuid-Nederland, keuringsvolgorde online!

Zaterdag 1 augustus 2020, Manege de Langspier te Boxtel

Het bestuur van Fokvereniging het Friese Paard Zuid-Nederland is blij te kunnen melden dat we, uiteraard onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen in regelgeving rondom Corona, een veulenkeuring kunnen organiseren op zaterdag 1 augustus bij Manege de Langspier te Boxtel. Veulens worden in de ring direct beoordeeld en geprimeerd door de jury en krijgen een toelichting, er is geen plaatsing voor een kampioenskeuring. De deelnemende veulens kunnen op de veulenkeuring worden gechipt. Klik hier voor verdere informatie!

Opgeven voor de veulenkeuring kan tot en met vrijdag 17 juli

Al ruim 60 veulens aangemeld!

Nog meedoen? Meldt uw veulens nu aan!

Is er behoefte aan een IBOP in Zuid Nederland?

Laat het fokvereniging Het Fries Paard Limburg weten

Bij voldoende interesse wordt er eind juni een IBOP georganiseerd

Fokdagen niet uitgesteld tot na 1 september

Geen fokdagen in 2020

De 10 fokverenigingen hebben vanavond besloten dat de fokdagen niet verschoven gaan worden tot na 1 september. Door het verbod op vergunnings- en meldingsplichtige evenementen tot 1 september konden alle fokdagen niet plaatsvinden op de geplande data.  Het belangrijkste argument van de fokverenigingen voor dit besluit was om duidelijkheid naar de leden te verschaffen. Te meer daar het nog maar de vraag is of er na 1 september wel evenementen met (veel) publiek door zullen kunnen gaan. De verwachting is immers dat de anderhalve meter maatregel langer van kracht zal zijn. Daarnaast zou uitstel tot te veel druk leiden bij trainingsstallen en jurycorps. Dit houdt in, dat de fokdagen hiermee voor 2020 helaas geannuleerd zijn.

Corona update vanuit het bestuur

Helaas geen normaal keuringsseizoen dit jaar

Geniet van mooie paardenmomenten in deze spannende tijd

Vele evenementen geannuleerd vanwege maatregelen Corona virus

In de tijd waarin we normaal volop genieten van de geboorte van de veulentjes, het mooie weer en uitkijken naar de start van het keuringsseizoen kampen we momenteel met het Corona virus, dat iedereen bezig houdt.

Laatste studieclub bijeenkomst geannuleerd.

Vanwege de maatregelen door het Corona Virus

Komend najaar extra bijeenkomst

Uitslag finale wintercompetitie 2019/ 2020

Finale bevestigd kampioenen in kopposities

Een week later dan gepland i.vm. storm Ciara werd op zondag 16 februari jl. de finale van de wintercompetitie 2019/2020 verreden in Oirschot. Deze keer dreigde storm Dennis roet in het eten te gooien, maar gelukkig werd die pas in de loop van de middag op z'n heftigst en was het programma toen al afgelopen.

Studieclub vrijdag 14 februari: toelichting hengstenkeuze

Met voorzitters Hengstenkeuringscommissie Harrie Draaier en Louise Hompe

Het belooft weer een mooie avond te worden, waarin de nieuw aangewezen hengsten besproken zullen worden.

Tussenstand wintercompetitie 2019-2020

Spannende strijd gaande

Finale op 9 februari te Oirschot

Geslaagde en goed bezochte jaarvergadering

Jan-Hein Standhouders verenigingsman van het jaar

Tinus Hooijmans Trofee voor Maaike Brechtje D.

Genomineerden Tinus Hooijmans Trofee bekend

De volgende paarden zijn door de jury genomineerd voor de Tinus Hooijmans Trofee 2019. Ze zijn geselecteerd uit de aanmeldingen van leden en eigen onderzoek (in willekeurige volgorde):

Jaarvergadering! Meld uzelf nu aan!

Zaterdag 25 januari in zaal de Schuttershof in Esbeek

Vergadering - buffet - loterij - kampioensborden - Tinus Hooijmans Trofee - gezellig - elkaar ontmoeten

Fijne feestdagen!

en de beste wensen voor 2020!

Op naar een jaar met knappe veulentjes, prachtige keuringsdagen en heerlijke buitenritten!

13 geslaagden Beoordelen II

Van harte gefeliciteerd!

Op vrijdag 13 december zijn dertien deelnemers geslaagd voor de cursus Beoordelen II. De meeste deelnemers waren begin van dit jaar geslaagd voor Beoordelen I en wij waren blij dat dit najaar meteen de mogelijkheid werd gegeven om het vervolg onder de knie te krijgen.

MELD UW (EIGEN) FAVORIETE PAARD AAN VOOR DE TINUS HOOIJMANS TROFEE!

Doe mee en maak kans op deze prestigieuze prijs.

In nagedachtenis van ons markante lid Tinus Hooijmans

Tussenstand wintercompetitie dressuur

Uitslag van de wedstrijd in Oirschot op 24 november 2019

De strijd is weer begonnen, wie wordt de kampioen van de wintercompetitie seizoen 2019-2020?

Uitnodiging studieclub seizoen 2019-2020

Bekijk hier de data en onderwerpen van dit seizoen

Geniet van onze aftermovie van het 40-jarig jubileum

Gemaakt door Berith Moonen van Wildebeest Productions

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en het keuringsseizoen ten einde is kijken we graag terug op ons prachtige 40-jarige jubileum.

Gezellige stamboek keuring op nieuwe locatie te Boxtel

Op zaterdag 5 oktober vond in de ochtend een stamboekkeuring en veulenboek hengsten keuring plaats op Manege de Langspier te Boxtel.

Amalia van de Heemstede prachtige kampioen van 40ste editie fokdag te Hilvarenbeek

Bekijk hier de uitslag, het Jubileum fokdag programma en blader alvast door de digitale catalogus

Jubileum wervingsactie: 40 jaar = 40 euro succesvol

Wat een geweldige leden hebben wij! Onze teller voor de 40 = €40,- actie is uitgekomen op maar liefst €1000,- !! 25 leden hebben meegedaan. Hierbij spreken wij onze hartelijke dank uit. Aangezien de meeste leden hebben aangegeven niet met naam vernoemd te willen worden houden we ons dankbericht algemeen.

Setske Tjitske P. Fokdagkampioen eerste Fokdag!

De Jeugdkampioen werd de Zeeuwse enter Hedwige van de Mariahoeve.

Het was een bijzondere dag in Oosterland. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig bij het middagprogramma waar Setske Tjitske P en Kees van Raepshille met zijn moeder Rosa uitgenodigd waren om zich te presenteren tijdens het rassendefilé voor Prinses Beatrix. Ze heeft er zichtbaar van genoten!

Programma Jubileumeditie Zeeuwse dag van het Paard bekend

Algeheel kampioen en beste hengstveulen uitgenodigd voor défile voor Prinses Beatrix!

Fokdag start om 8.00 uur!

Oproep: lid van onze club? Mis niets en stuur ons uw email adres

Graag brengen wij onze leden door middel van de email nieuwsbrief op de hoogte van belangrijke informatie en leuke nieuwtjes.

Meld uw paarden aan voor de fokdag in Oosterland

50e editie Zeeuwse dag van het Paard op 29 juni

Meld uw veulens en paarden nu aan!

Voorjaarsrit weer groot succes

Heerlijke tocht door landgoed de Utrecht

Buitenrit 20 April 2019.

Lintje voor ons erelid Leo Lemsom

Vanmorgen heeft Leo Lemsom, in het bijzijn van familie en vrienden, de versierselen opgespeld gekregen welke behoren bij de onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Steunt u ons in het jubileumjaar?

Bekijk de sponsormogelijkheden

Wilt u onze vereniging ondersteunen in ons jubileumjaar? Graag!

Horses2Fly KFPS Sportcompetitie

Het weekend van 15, 16 en 17 februari 2019 zal Manege de Caprilli in Sonnega in het teken staan van de finales van de Horses2Fly KFPS indoor sportcompetities. De menners bijten op vrijdag het spits af vanaf 17.00uur. Niet alleen in de enkelspan dressuur maar ook de dubbelspannen zullen strijden voor de kampioenstitel. Tevens zullen er verscheidene menners een kür op muziek rijden. Aan het einde van de avond zal de Tinnen Menner, gesponsord door Camping Tersoal van Familie Reiding overhandigd worden aan de Overall kampioen mennen.

Verslag jaarvergadering

Enthousiaste leden zorgen voor unieke funding actie voor jubileum jaar fokvereniging.

Afgelopen zaterdag 26 januari 2019 vond de jaarvergadering van Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland plaats in zaal de Schuttershof in het Brabantse Esbeek. De opkomst was met 105 personen weer keurig.

Alle deelnemers aan de cursus beoordelen 1 geslaagd!

Op 25 januari werd de cursus Beoordelen 1 in Zuid Nederland afgesloten. Alle deelnemers sloten de cursus met goed gevolg af en mochten het diploma in ontvangst nemen.

De cursus werd gegeven door de heer Wil Thijssen uit Meijel.

Drie genomineerden Paard van het Jaar 2018 Tinus Hooijmans Trofee bekend

Nominatie Paard van het jaar 2018 Tinus Hooijmans Trofee - Fokvereniging Zuid Nederland

De jury is bijeen gekomen en heeft de drie genomineerden gekozen voor de Paard van het Jaar Tinus Hooijmans Trofee. Graag maken we de genomineerden hier bekend.

Uitslag Friezendressuur te Udenhout en Wintercompetitie

Op zondag 20 januari is de laatste wedstrijd in het kader van de wintercompetitie 2018-2019 verreden.

Het was weer een mooie en spannende competitie.