De goed dravende 6 jarige Harmen-dochter uit de Ster Preferente Piter moeder Tjitske fan Lauwerstate werd op 29 juni 2019 Algeheel Kampioen en Kampioen 3-jaar en oudere merries op de zonovergoten 40-ste Fokdag van Fokvereniging Het Friese Paard Zuid-Nederland tijdens de 50-ste Zeeuwse Dag van het Paard. Deze merrie is gefokt door en in eigendom van Jan en Lia Peeters uit Hoogeloon.

Kampioen 3-jarige werd de Tsjalle-dochter Aiomi van de Demro Stables uit Model Sport moeder Hester van Ameland, gefokt en in eigendom van Demro Stables uit Mierlo.

De Jeugdkampioen werd de Zeeuwse enter Hedwige van de Mariahoeve. Deze Markus x Epke-dochter kon ook tot het laatst toe het hoofd koel houden in de warmte en werd daarmee ook Algeheel Reserve Kampioen. Gefokt en in eigendom van familie van Wesemael uit Nieuw-Namen.

Bij de hengstveulens werden we verrast door Kees van Raepshille. Deze grote Tjebbe zoon liep overtuigend naar de Kampioenstitel. Kees, tweede zoon van Kroonmerrie Rosa fan é Hartstun (Maurus x Andries) draafde zelfstandig door de ring en pakte jury en publiek in. Deze jonge hengst is gefokt door familie Schrauwen uit Strijensas.

De rassige Jurre-zoon Jurr PD vd Swarte Proenker uit de Model Sport Norbert moeder Lobke fan ‘e Swarte Proenker werd als tweede geplaatst. Jurr is gefokt door P & D de Meulmeester uit Serooskerke. Jarno R (Markus x Dries) en Lutger van de Brandse Hoeve (Epke x Rindert) behaalden eveneens een mooie 1e premie.

Bij de merrieveulens waren er twee 1e premies. Kae Wille T (Julius x Harmen) van G. Toonen uit Maren Kessel werd beste merrieveulen gevolgd door de vrolijke Menne x Onne dochter Je suis Jolie van Zomerstaete van Zomerstaete BV uit Barendrecht.

Er werd deze dag 1 ruin aangeboden en Mats werd Ster met een 2e premie. Dit is een 7 jarige Tsjalle x Sjaard zoon. Mats heeft al het sportpredikaat op zak. Mats is gefokt door P. Geerts uit de Mortel en eigenaar is familie de Koning uit Numansdorp.

De 9-jarige Tsjalke x Oege dochter Hannah uit Amen en de 7 jarige Nova van het Binnenveld (Dries x Thomas) mogen naar de Centrale keuring in Drachten.

Het was een bijzondere dag in Oosterland. Het programma werd om 2 redenen vlot afgewerkt. De hitte was er 1 van en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig bij het middagprogramma waar Setske Tjitske P en Kees van Raepshille met zijn moeder Rosa uitgenodigd waren om zich te presenteren tijdens het rassendefilé voor Prinses Beatrix. Ze heeft er zichtbaar van genoten!

Ook de Friezen Carrousel Phaidra mocht 2 keer hun prachtige show presenteren in de hoofdring.

Complimenten aan de jury, alle trainingstallen en eigenaren. Mede dankzij jullie hulp en inzet was het voor mens en dier nog goed te doen ondanks de hoge temperaturen en is de dag erg goed verlopen.

Download hier de uitslagen.

Vlag.jpg

Omhangen sjerp.jpg

fam Peeters.jpg

Sfeerplaatje.jpg

Kees.jpg

Schaduw.jpg