Pavo Fryso bokaal - wedstrijden voor Jonge Friese Paarden met dressuur- en menaanleg

Pavo Fryso bokaal 2018

Klik hier voor de data van de selecties voor de Pavo Phryso bokaal 2018. In 2018 zal er geen selectie in Hilvarenbeek plaatsvinden. 

Pavo Fryso Bokaal 2017
De Pavo Fryso Bokaal gaat weer van start. Het doel van de wedstrijden van de Pavo Fryso Bokaal is het toetsen van dressuur- tuig en/of menaanleg bij jonge Friese Paarden. Verspreid over het zomerseizoen worden er door de verschillende fokverenigingen wedstrijden voor jonge Friese paarden georganiseerd. De dressuurwedstrijden staan open voor paarden van 4, 5 en 6 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS. Er is sprake van vier rubrieken: een rubriek voor 4 jarige merries, een rubriek voor 5 en 6 jarige merries, een rubriek voor 4 jarige hengsten/ruinen en een rubriek voor 5- en 6 jarige hengsten/ruinen. 

De data voor de selectiewedstrijden dressuuraanleg 2017 zijn: 
- Kootwijk, zaterdag 8 juli 2017
- Drachten, vrijdag 28 juli 2017
- Hilvarenbeek, maandag 7 augustus 2017 (inschrijven voor 16 juli!)
- Oldeholtpade, vrijdag 18 augustus 2017 
- Koudum, zondag 27 augustus 2017 

Om de combinaties goed voor te bereiden op de finale zijn er twee instructiedagen uitgeschreven. Deze worden gehouden op woensdag 30 augustus in Lunteren en op woensdag 6 september in Sonnega. Halve finalisten worden per e-mail uitgenodigd om zich hiervoor in te schrijven. 

Bij de tuig- en menaanleg zijn de wedstrijden eveneens bedoeld voor  paarden van 4, 5 of 6 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS. Verschil met de dressuur is dat hier sprake is van twee rubrieken: een voor merries en een voor ruinen/hengsten.  

De data voor de tuigaanleg 2017 zijn: 
• Kootwijk, zaterdag 8 juli 2017
 Garijp, zaterdag 22 juli 2017 
 Drachten, zaterdag 29 juli 2017 
 Oudkarspel, zaterdag 5 augustus 2017 
 Hilvarenbeek, zondag 6 augustus 2017 
 Assen, zaterdag 12 augustus 2017 
 Ambt Delden, woensdag 16 augustus 2017 
 Oldeholtpade, zaterdag 19 augustus 2017 
 Blauwhuis, zaterdag 26 augustus 2017 

De organisatie van de voorselecties is in handen van het bestuur van de organiserende fokvereniging. 

De menaanleg wordt uitgeschreven tijdens de Centrale keuring in het FCD te Drachten.  
Opgave voor de selectiewedstrijden kan via MIJN KFPS of download hier de verschillende inschrijfformulieren

De (halve)finales vinden plaats tijdens de Centrale Keuring in het FCD te Drachten.
 woensdag 13 september: halve finale Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg merries
 donderdag 14 september: halve finale Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg hengsten
 vrijdag 15 september: finale Pavo Fryso bokaal dressuuraanleg, Pavo Fryso bokaal menaanleg,
voorselectie Pavo Fryso bokaal tuigaanleg.   zaterdag 16 september: finale Pavo Fryso Bokaal tuigaanleg + presentatie van de winnaars dressuur- & menaanleg

Kijk voor de uitvoeringsbepalingen van de verschillende disciplines op deze website bij reglementen & richtlijnen.
Tevens zijn de uitslagen te vinden onder het kopje Keuringen > Uitslag Pavo Fryso Bokaal
Op zondag 31 juli werd in Hilvarenbeek een selectiewedstrijd verreden voor de Pavo Fryso Bokaal. Klik hier voor de uitslag. 

Vier combinaties mogen door naar de finale tijdens de Centrale Keuring.

De deelnemer aan de rubriek Jonge friese Paarden met tuigaanleg, Piet van Kempen met Jufferke van de Sprong, mag eveneens naar de Centrale keuring. 


Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort

Bron: www.kfps.nl

BOORNBERGUM - Vrijdag, 20 mei,  werd tijdens een bezoek aan Ruitersportzaak Tweespan in Boornbergum de samenwerkingsovereenkomst tussen Pavo, Tweespan en het KFPS ondertekend. Voor de komende drie jaar hebben de partijen Pavo en Tweespan hun naam wederom verbonden aan de competitie voor jonge Friese paarden, de zgn Pavo Fryso Bokaal.
Drie jaar geleden besloot het KFPS samen met de fokverenigingen om deze competitie nieuw leven in te blazen. Door de aansluiting van Pavo en Tweespan is dit met succes verlopen. De deelnemersaantallen stijgen en de competitie wordt steeds aantrekkelijker. Zo is de jurering bij de dressuuraanleg opgewaardeerd, worden er instructiedagen georganiseerd en worden de finalepaarden gereden door internationaal rijdende gastruiters. Mede door het steeds populairder worden van deze competitie en het aansluiten van de menaanleg is het aantal deelnemers gestegen met ruim 30%.
Pavo is een partij die nauw betrokken is bij de fokkerij/opfok van het Friese paard. Zij zijn de voerspecialist en weten alles op het gebied van voeding. Tweespan Ruitersport weet als geen ander hoe het Friese paard in elkaar zit en biedt de perfecte artikelen voor het Friese paard. Het Fryso zadel, speciaal ontworpen door Tweespan, is hier een goed voorbeeld van. Iedere deelnemer ontvangt van deze twee hoofdsponsoren een mooie samengestelde goodybag variërend van halster / proefzakjes voer tot zadelhoezen en kortingscouponnen. Het KFPS en de fokverenigingen zijn dan ook zeer trots dat Pavo en Tweespan de samenwerking voor drie jaar hebben voortgezet.
Meer informatie en opgave over deze competitie kunt u lezen in de Phryso van juni en op www.kfps.nl

Tijdens onze fokdag op 31 juli 2016 worden selecties voor de Pavo Fryso bokaal verreden. Inschrijven kan via 'Mijn KFPS' of via het inschrijfformulier. Klik hier om het inschrijfformulier te openen.