Terug naar nieuwsoverzicht

Wisseltrofee 2014

Wisseltrofee 2014

Op de fokdag in Hilvarenbeek maakten we dit jaar kennis met het kunstenaars echtpaar Jean en Marianne Bremers. Ze schoven aan in de genodigdentent na een kort emailcontact met het bestuur. Ze waren zeer geïnteresseerd in het Friese Paard als model voor een nieuw beeld dat zij wilden creëren. Ook zij waren besmet geraakt met het zwarte virus!
Daar en op dat moment ontstond het idee om voor het bijzondere jaar 2014 een speciaal beeld te maken dat als wisseltrofee voor het kampioenschap dienst kan gaan doen. Het echtpaar bood het nog te maken beeld spontaan aan de fokvereniging aan.
 
Jan en Marianne Bremers zijn een bijzonder beeldhouwersechtpaar. Ze werken al sinds 1979 samen en ook gelijktijdig aan één beeld. Dus met vier handen aan één werk. Dit resulteert in beelden die in beweging zijn: mensen en dieren lijken zich te onttrekken aan de zwaartekracht. Hun materiaal is brons. Een edelmetaal maar lastig en arbeidsintensief in techniek.

De juiste anatomie is erg belangrijk voor Jean en Marianne, en daarom zijn Jan Hein Stadhouders en Jan Hendriks inmiddels al 2 avonden bij het echtpaar op bezoek geweest om aanwijzingen te geven voor het ideale Friese paard. Het beeld is in wording en we verheugen ons er erg op. 
Het echtpaar heeft internationale bekendheid, beelden van hen zijn in koninklijke collecties. Maar ondanks dat zijn zij heel spontaan en gastvrij. We waarderen hun aanbod en nemen hun geschenk in grote dankbaarheid aan.
Inmiddels zijn gesprekken met de burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek in een vergevorderd stadium om dit unieke beeld voorafgaand aan de Fokdag 2014 te exposeren in het gemeentehuis van Hilvarenbeek. 
Hou de website in de gaten voor de vorderingen van het beeld.