Terug naar nieuwsoverzicht

Veulentjesdag en wijziging veulenbeoordeling 2018

Op vrijdag 18 mei vond onze jaarlijkse clubdag plaats. Dit jaar gingen we veulentjes beoordelen in Bladel bij Spliethof Paarden. Erwin Spliethof zorgde voor een keurige ontvangst bij hem op stal. Na een welkomstwoord nam Jan Hellinx het woord en lichtte hij toe hoe de wijzigingen in de veulenbeoordelingen voor komend jaar eruit zien. Hierbij kwam het aangelijnd stappen ter sprake, werd toegelicht waarom er nu gescoord wordt op beenwerk in plaats van ontwikkeling en hoorden we dat stap en draf vanaf nu dubbel tellen. Deze wijzigingen werden later op de avond ook in de praktijk uitgeprobeerd en toegelicht. Voor meer informatie over deze wijzigingen verwijzen we u graag door naar de website van het KFPS of het filmpje dat Friesian.tv op deze avond maakte. 

Na de theorie gingen we allen richting de buitenbaan, alwaar we gezamenlijk het eerste veulen beoordeelden aan de hand van het nieuwe beoordelingsformulier. De volgende veulens werden gejureerd door twee panels van deelnemers, die werden uitgedaagd bij de jury in de ring te komen. Peter de Meulmeester formeerde groepjes van drie personen, welke gezamenlijk als team de beoordeling deden. Nadien werd er nabesproken door Peter en Jan, in overleg met de groepjes. Dit bleek een zeer leuke en leerzame constructie.

Nadat we vijf mooie en zeer uiteenlopende veulens hadden beoordeeld, mochten we nog genieten van Bikkel 470, die samen met zijn amazone Linda Boon een spetterende demonstratie gaf. 

Na afloop stond er een drankje klaar en werd zelf de bbq nog aangestoken. Iedereen kon genieten van een heerlijk Duits broodje. 

Erwin Spliethof en Linda Boon, hartelijk dank voor de ontvangst. Jan Hellinx en Peter de Meulmeester, bedankt voor de uitgebreide toelichtingen en alle inbrengers van veulens hartelijk dank dat we vanavond mee mochten genieten van uw veulen. 

Al met al een zeer geslaagde avond!