Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag wintercompetitie 2017-2018

Finale wintercompetitie 2017-2018 te Udenhout

Op zondag 21 januari jl. vond de finale wedstrijd plaats van de wintercompetitie 2017-2018. Locatie was de prachtige accommodatie van RSV St. Lambertus te Udenhout. De spanning liep een aantal dagen voor de wedstrijd al op. Nog niet bij de ruiters, maar wel bij de organisatie. Dit vanwege de stormschade die aan de rijhal was ontstaan en het de vraag was of de wedstrijd wel kon doorgaan.Gelukkig werd er groen licht gegeven en aldus konden de ruiters en hun paarden zich van hun beste kant laten zien.

Per klasse was al wel zo’n beetje duidelijk wie er aan de haal zou gaan met de sjerp en de deken, maar voor het overall kampioenschap moest nog echt gestreden worden. Ingrid van Es in de klasse B, Marian Smits in de klasse M1 en Rowie Rooth in de klasse L1 zaten elkaar op de hielen met verschillen van slechts tienden van procenten. Uiteindelijk wist Ingrid van Es met Siebe H haar slag te slaan en bemachtigde zij als overall kampioen het felbegeerde kampioensbord. De zusjes Renate en Laura Roling tekenden voor de eerste plaatsen bij de klassen L2 en M2.

Omdat het vorig jaar zo positief ontvangen werd, was ook dit jaar de huldiging van de kampioenen te paard. De ruiters ontvingen een oranje sjerp en de paarden werden gehuld in een mooie zweetdeken. Vervolgens mochten de kampioenen een ererondje rijden (dit werden er uiteindelijk wel zo’n 20) en werden ze – professioneel en prachtig als altijd – op de gevoelige plaat vastgelegd door Ingrid Truijens.Tot slot werd de champagne ontkurkt en werd er - te paard – geproost!
 

Kampioenen:

Ingrid van Es - Siebe H (Haitse 425) - B - 66,49 %

Marian Smits - Durk fan ’t Sou (Maurits 437) - M1 - 66,14%

Rowie Rooth - Solange van de Demro Stables (Tymon 456) - 1 - 66,03 %

Renate Roling - Feija vd Toarnwerterleane DL (Wobke 403) - L2 - 63,72 %

Laura Roling - Oukje fan it Hiem DL (Tsjalle 454) - M2 - 60,39 %

Klik hier voor de complete uitslag.