Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag van het concours van Friese tuigpaarden te Lierop op 17 september 2018

Open klasse

De jury besloot de eerste 3 paarden over te laten rijden maar de opstelling bleef ongewijzigd. Op de eerste plaats Merle van de Waelhoeve (Uldrik) gereden door Margreet Hendriks van Warbij. Heel beheerst met goede bewegingen zowel voor als achter ging ze door de baan gevolgd door Marijke L (Folkert) gereden door Marcel van Bruggen. Bij het totaalbeeld moest Marijke iets toegeven op de koploper vandaar de tweede plaats. Op de derde plaats Tooske R (Alke) gereden door Dort Jan Raaijmakers. Tooske liep te diep waardoor ze achter tekort kwam in haar beweging. Op de vierde plaats Jufferke TE van de Sprong (Tsjalke) gereden door Piet van Kempen gevolgd door Rinske van de B. (Beart) gereden door Lotte Hofs en de rij werd deze keer gesloten door Lobke Uilkje van Tomas-Hof (Felle) gereden door Jolmer Langen.

Op het eind van de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Tooske R het Beste Limietpaard van 2018 was van Zuid Nederland. Ze kreeg de eresjerp hiervoor omgehangen.

 

Damesklasse

Op de eerste plaats werd opgesteld Merle van de Waelhoeve gereden door Margreet Hendriks van Warbij. Merle ging met een mooi front en verheven bewegingen door de baan. Op de tweede plaats Marijke L. gereden door Anita van Stenis die deze merrie met goede bewegingen rond liet gaan gevolgd door Rinske van de B met Lotte Hofs.

Het schoonste geheel werd gewonnen door Anita van Stenis met Marijke L.