Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag selectiewedstrijd Prinsenbeek 20 juni 2015

Op 20 juni werd de eerste dressuurselectie van Zuid-Nederland voor het NK in Kootwijk verreden in Prinsenbeek. Met maar liefst zo’n 65 combinaties, 5 dekhengsten en (dit jaar voor het eerst) 3 viertallen aan de start en bovendien het weer dat, net als de ruiters, ook zijn beste beentje voor zette (niet te warm en droog), kunnen we gerust spreken van een geslaagde wedstrijddag. 

Omdat de 3 viertallen allemaal in een andere klasse uitkwamen, was er niet echt sprake van competitie. Maar dat mocht de pret niet drukken: alle drie behaalden ze de benodigde punten om naar Kootwijk te kunnen! Het Z-viertal van ’s Gravenhof behaalde de hoogste score: 161 punten. 

In de klasse Z1 presteerde Laura Roling uitstekend met Tsjalling D.L. (Leffert 306); in de eerste proef werd ze eerste, maar in de tweede proef moest ze Demi van Nuijs met Stef van de Demro Stables (Anton 343) voor laten gaan en werd ze tweede.In het Z2 was Ninja van der Eijk met Nienke Wytske S. (Fabe 348) een maatje te groot voor haar concurrentie; ze behaalde twee maal de eerste plaats. 

In het M2 bleek Carla Gaal de constante factor in beide proeven met Arent van de Brink (Beart 411); ze behaalde twee maal de tweede plaats. De eerste plaats werd in de eerste proef bezet door Nikki Pije met Zandor (Haitse 425) en in de tweede proef door Sabine van de Loenhorst met Epke 474 (Beart 411).In het M1 werden de oranje linten beide keren opgehaald door Sabine van de Loenhorst, nu met Gerben 497 (Doaitsen 420).Ook in het L1 behaalde één ruiter beide overwinningen: Sanne van Dongen met Janeteke R. (Sjouke 455). 

In de klasses L2 en B werden de kaarten flink geschud en bleken de verschillen tussen eerste en tweede proef groot. In het L2 werd de eerste proef door Hans Arends op zijn naam geschreven met zijn Josefien. De tweede proef werd gewonnen door Nynke Mulder met Alwin 469 (Felle 422).In de klasse B waren de winnaars in de eerste proef Susanne Constant met Facchin’s Siebe (Anton 343) en in de tweede proef Elise van Haaren met Argus Queen (Rintse 386). 

Ondanks dat het ZZ-L maar 2 deelnemers telde, viel er genoeg te genieten! In beide proeven klopte Demi van Nuijs haar tegenstandster ruimschoots met haar wonderschone Hielke van de Demro Stables (Mintse 384).Kortom, een prachtige dag. Nogmaals alle deelnemers en vrijwilligers bedankt voor jullie aanwezigheid en hopelijk tot ziens op onze volgende wedstrijd, namelijk 2 augustus in Hilvarenbeek! 

Kitty Mutsters, dressuursecretariaat Zuid-NederlandDemi van Nuys met Stef van de Demro StablesSecretariaatStilte voor de storm...Viertallen DSV west Brabant