Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag en uitslagen 5 augustus

Fokdag Hilvarenbeek 2012: Twee veelzijdige dagen


Het jaarlijkse hoogtepunt van de Fokvereniging ligt weer achter ons: het waren twee mooie dagen met onverwacht veel zon, prachtige paarden, een veelzijdig programma en een enthousiast publiek.
De zondag begon bijtijds met een groot aantal deelnemers bij de dressuur. Hier werden de selectiewedstrijden voor NK Dressuur voor Friezen in Kootwijk verreden. De uitslagen vindt u onderaan deze pagina en tevens op de pagina van de dressuur.

Het keuringsprogramma begon gemoedelijk om 10.00 uur met een opvallend groot aantal eerste premies bij de veulens.  Twee hengstveulens en drie merrieveulens werden uitgenodigd voor het kampioenschap op maandagmiddag.
Bij de driejarigen was er een tweede premie voor cat. 49 Elke fan de Beabuorren (Andries x Jasper) van de heer J. Raaijmakers uit Geffen. Verder was er nog een tweede premie voor de 5 jarige Felle-dochter Xena van R. ( Felle x Heinse) van de heer W.H.P. Hendriks uit Reusel (cat.42). De enige eerste premie op deze dag  voor de volwassen paarden werd gehaald door een ruin, de flinke 5-jarige Harmen x Nykle-zoon Ysbrand Ygrek van M.B. Moonen uit St. Michielsgestel (cat. 60).


Het middagprogramma in de hoofdring was veelzijdig. De vereniging wil graag het sportgebeuren op zondag promoten en daarom werd de hoofdring ingeruimd voor diverse sportonderdelen. Als eerste gingen  6 deelnemers voor Tuigaanleg met elkaar de strijd aan. Ze gingen drie aan drie in de baan dit leverde voor 2 combinaties een uitnodiging voor Warrega op: Björn van de Galgendaal en Claes, beiden gereden door Marcel van Bruggen.


Vervolgens was er een geheel nieuw onderdeel van de dressuur. Aan de oproep voor deelname aan afdelingsdressuur waren twee viertallen opgegeven. Beide viertallen reden een mooie proef waar het publiek zeker waardering voor had. Hopelijk heeft dit anderen enthousiast gemaakt en zullen er het komende jaar meer viertallen deelnemen.

Het laatste programmaonderdeel op de middag kostte wat voorbereidingstijd. Het parcours voor de menvaardigheidswedstrijd werd zeer professioneel uitgezet. Er waren 5 deelnemers met paarden van verschillende rassen die elk met groot enthousiasme een gooi deden naar de overwinning. Gelukkig wist Emiel de Meester de Friesche eer hoog te houden en kwam als winnaar uit de bus.  Dit was meteen de finale van een zonovergoten dag, een goede voorbereiding op de Fokdag op maandag.

Keuringsuitslag 5 augustus

Jonge Friese paarden met tuigaanleg

Selectiewedstrijd dressuur Post Kogeko

Voor nog meer foto´s zie onze facebook pagina, word vervolgd...