Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag concours Lierop 21-09-2015 van de Friese tuigpaarden.


Op 21 september vond het concours in Lierop plaats onder stralendeweersomstandigheden.

De laatste wedstrijd van dit seizoen en helaas hadden wedoor verschillende omstandigheden o.a. verkoop van paarden en ziekte eigenaren,kleine aantallen per rubriek. We hebben toch goede moed dat we volgend seizoenweer redelijk gevulde rubrieken kunnen laten verrijden.

Nieuwelingen;

Vandaag de laatste en beslissende wedstrijd van dit seizoen.De uitslag van deze wedstrijd is tevens de einduitslag van de competitie 2015.

Als eerste werd binnen geroepen Stal Zadelhoff’s Liekele metMartin Eikelenstam. Een duidelijke winnaar omdat hij nagenoeg alle wedstrijdenop zijn naam geschreven heeft. Vandaag ging hij weer met een mooi front enruime gangen door de baan. Hij kreeg dus het erelint omgehangen door devoorzitter van Regio Zuid, John Raaijmakers. Als tweede mocht opstellen AM FMJillis met Marcel van Bruggen. Hij deed deze wedstrijd weinig onder voor dekampioen en werd verdiend tweede. Op de derde plaats JufferKe TE van de Sprongmet Piet van Kempen. Ze had vandaag hele goede momenten maar ging er te vaakuit voor een hogere klassering en op de vierde plaats werd opgesteld Jalina Rmet Dort Jan Raaijmakers.

Limietklasse;

Verrassende winnaar werd Lieke B.T. met Marcel van Bruggendie vandaag flitsend met een mooi front en beste gangen haar verrichtingenpresenteerde. Op de tweede plaats werd opgesteld Victor M met Mart Mies aan deleidsels. Hij was wel goed over de benen maar het geheel deed iets lauw aan ener front was minder mooi en als derde werd opgesteld Chris met Gerard Kersten.

Victor M kreeg het erelint voor het beste limietpaard 2015regio Zuid door de voorzitter omgehangen.

Damesklasse;

Een leuke wedstrijd waarbij de eerste 2 paarden weer kortbij elkaar zaten.

Als eerste werd binnen geroepen Stal Zadelhoff’s Liekele metMelissa van den Heuvel. Een mooie presentatie waarbij de passen goed afgemaaktwerden. Op de tweede plaats Lieke B.T. met Lianne van Houdt die haar met eenmooi front en goede bewegingen rondstuurde gevolgd door Charlonne met May vande Voort.