Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag beoordelingsavond 10 november te Liessel

Op vrijdagavond 10 november organiseerde fokvereniging Zuid Nederland een beoordelingsavond van het Friesche Paard bij Stal Lagevoort te Liessel.

Deze avond werd begeleid door Sabien Zwaga en Piet Bergsma, twee inspecteurs van het KFPS
De ongeveer 35 deelnemers werden verdeeld in 2 groepen. 

Groep 1 was voor de mensen die onder leiding van Sabien Zwaga eerst een deel van de avond theoretische uitleg kregen waarin de vraagstukken werden behandeld  waarom we paarden beoordelen en wat we allemaal gaan beoordelen. Door middel van een presentatie werd punt voor punt uitgelegd hoe we het beste een paard kunnen beoordelen. Na de theoretische uitleg werd het geleerde doorgezet naar de praktijk. Een drietal paarden werden in groepsverband beoordeeld
Vervolgens werden er een aantal groepen geformeerd die in totaal de 6 paarden beoordeelden. De groepen krijgen om beurten het woord om uitleg te geven hoe zij het paard hadden beoordeeld en welke cijfers er volgens deze groep bijpaste. Dit zorgde voor leuke en goede discussies.
Groep 2 die onder leiding stond van Piet Bergsma ging direct naar de rijhal waar het eerste paard met de gehele groep werd doorgesproken. 

Dank aan de voorbrengers Johan, Marie en Dortjan. Jan en Maria van Driel willen we hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en de paarden. Sabien en Piet hartelijk dank voor jullie enthousiaste begeleiding. We kunnen terug kijken op een leuke en leerzame avond.