Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag IBOP 29 november j.l.

Op zaterdag 29 november zijn in manege ’t Vierspan te Oirschot weer de jaarlijkse IBOP-proeven verreden. Op deze koude laatste zaterdag van november was er behoorlijk wat publiek naar Oirschot gekomen om de verrichten van de paarden vanuit de verwarmde kantine te bekijken.

In totaal hebben 23 combinaties een IBOP proef verreden. Het merendeel (16 combinaties) had ervoor gekozen om een rijproef te rijden. Daarnaast zijn er 6 menproeven en 1 tuigpaard proef verreden. Net als voorgaande jaren werden ook deze keer de verrichtingen beoordeeld door Herman Smit en Reitse Faber. 

Er is deze keer bijzonder goed gescoord. Van de 23 deelnemers hebben 12 paarden 77 punten of meer behaald. Hiervan hebben de volgende 10 paarden het definitieve kroonpredicaat behaald; 
Hielkje K (V. Stendert) eigenaar E.A.W. Spliethof uit Bladel
Impreza van Handshoeve (V. Maurus) eigenaar Flowerpower stables uit Boekel
Famke Jeltje (V. Beart) eigenaar L. van Verseveld uit Slijk-Ewijk
Hilde van Plexat (V. Sake) eigenaar W.C.M. Rooijakkers uit Westerhoven
Ingrid van de Egberdinahoeve (V. Pier) eigenaar J.E. & S.Bouwman uit Nijeveen
Grietje van de Gonda (V. Norbert) eigenaar Els Noens uit Merchtem 
Detsje R. (V. Loadewyk) eigenaar Ch. & A. Mangwerth uit Nauders
Eart Angel T.C.B. (V. Mewes) eigenaar G.A. Bouma uit Aldeboarn
Wiet van Visser (V. Haitse) eigenaar P.O. Verweij uit Lunteren
Iris van de Marne (V. Norbert) eigenaar D. van Foeken uit Bolsward

Daarnaast is 1 merrie op basis van haar verrichtingen definitief ster verklaard (Ditske S eigenaar J.D. Speelpenning uit Rockanje). Al met al een heel mooi resultaat. Eigenaren gefeliciteerd hiermee!

Vanaf dit jaar wordt door het stamboek aan de deelnemers van de IBOP proef de mogelijkheid geboden om na afloop van de proeven de paarden te laten keuren. Voorwaarde hieraan is echter wel dat de paarden het afgelopen keuringsseizoen niet eerder op een keuring zijn aangeboden. Van deze mogelijkheid hebben 2 deelnemers gebruik gemaakt. Na afloop van de rijproeven zijn deze merries gekeurd door Jolanda Slootjes en Wil Thijssen. Brechtje van Be (V. Andries) van mevrouw van de Sluis uit Raamsdonksveer is hierbij ster verklaard met een 2e premie.