Terug naar nieuwsoverzicht

Uitslag tuigpaardenconcours Hilvarenbeek 6 augustus 2018

Jaarlijks worden op de Fokdag van de Fokvereniging van het Friesche paard Zuid Nederland een tweetal concoursrubrieken voor Friese tuigpaarden gereden. De ene rubriek is het damesnummer om de Anny Slokkers wisseltrofee en de andere rubriek is de open klasse. Wat opvalt is dat alle concourspaarden in Zuid Nederland die op dit moment in de tuigrubrieken lopen, merries zijn!

De rubriek om de Anny Slokkers wisseltrofee (een rubriek als eerbetoon aan Anny Slokkers die jarenlang de secretaris, organisator en drijvende kracht van de concoursen was van Zuid Nederland) werd verdient gewonnen door Merle van de Waelhoeve , gereden door Margreet Hendriks van Warbij. Met goede actievolle bewegingen ging deze merrie door de baan. Ze werd gevolgd door Marijke L gereden door Anita van Stenis en op de derde plaats de halfzus van Merle, Victoria van de Waelhoeve gereden door Naomie Hendriks van Warbij.

De open klasse werd in een keer geplaatst i.v.m. de hoge temperatuur en werd aangevoerd door Tooske R (Alke) gereden door Dort Jan Raaijmakers. Mooi in het front, heel mooie grijpende bewegingen voor en met een sterk achterbeengebruik ging ze door de baan. Op zondag had deze merrie ook voor de Pavo Fryso bokaal voor jonge Friese paarden met tuigaanleg gelopen waarin ze 70 punten behaalde en een uitnodiging voor de halve finale tijdens de Centrale keuring. Op de tweede plaats Merle van de Waelhoeve (Uldrik) gereden door Margreet Hendriks van Warbij. Ook deze had goede bewegingen maar moest in alles wat toegeven op haar voorganger. Vervolgens werden geplaatst Jufferke TE van de Sprong (Tsjalke) gereden door Piet van Kempen, Lobke Uilkje fan Tomas-Hof (Felle) gereden door Jolmer Langen, Marijke L (Folkert) gereden door Anita van Stenis en Victoria van de Waelhoeve (Anders) gereden door Naomie Hendriks van Warbij.

Klik hier voor de uitslag

Foto's: Daniƫlle Vink fotografie, https://d-vinkfotografie.nl/