Terug naar nieuwsoverzicht

Uitslag en verslag concours Tilburg 14 mei 2017

Het eerste tuigpaardenconcours is een feit. We gaan dit jaar op alle concoursen in het Zuiden een openklasse en damesklasse rijden. Dit omdat we vinden dat ook de ereklasse paardenmoeten kunnen starten! Alleen in Lunteren en Utrecht rijden we eengecombineerde limiet- en ereklasse rubriek met Noord Nederland.

Nieuwelingen;

Helaas hebben we moeten besluiten dit jaar geen nieuwelingencompetitiete rijden omdat het aantal deelnemers te gering is. Hopelijk lukt dit volgendjaar weer wel.

Open Klasse;

We hadden een hele mooie rubriek met 8 stuks voor de openklasse.

Aan kop kwam na overrijden Hunk, een zoon van Tjalf van engereden door Demi van Nispen uit Aalsmeer. Met een heel mooi front, vooral voorhele hoge bewegingen met veel knieaktie en achter goed bijzetten ging ze doorde baan. Een hele mooie en blije presentatie. Op de tweede plaats werd binnengeroepen Victor M, de Jasperzoon van Mart Mies. Ook Mart heeft zijn Victor weergoed met veel beweging aan het lopen maar het geheel was iets minderspectaculair. Op de derde plaats werd opgesteld Marijke L., een dochter vanFolkert van M. van Steenis uit Geldermalsen, gereden door Marcel van Bruggen.Ook deze liet goede bewegingen zien maar was hierin ietsje vlug en moest invoorgaande paarden zijn meerdere erkennen. Op de vierde plaats kwam JufferkeTE. Van de Sprong, de merrie van Tsjalke gereden door Piet van Kempen, gevolgddoor zijn dochter Fleur van Kempen die vandaag haar debuut maakte in detuigpaardensport met haar eigen merrie Oukje van de Maria Louise Hoeve, eenjonge Jisse. Beiden een waardige presentatie. Hierna volgde Fjildblomke, eenjonge merrie van Maeije, gereden door Teun Swaanen en in eigendom van PietGeerts uit De Mortel, hierna de merrie Rinske v.d. B. gereden door JolmerLangen en in eigendom van Anita van Kempen en de rij werd deze keer geslotendoor de merrie Japke, een jonge Folkert gereden door Silvia van Dongen/Bastiaansenen in eigendom van haar moeder A.Bastiaansen. Ook Silvia maakte vandaag haardebuut in de tuippaardensport en hopelijk zullen er nog vele wedstrijdenvolgen.

Dames Klasse

Een kleine rubriek maar niet minder spectaculair.

De wedstrijd werd gewonnen door AM-FM Franco, de jonge Olofvan Marcel van Bruggen, vandaag voor de eerste keer in het damesnummer geredendoor Anita van Stenis. Anita stuurde hem met een mooi front en beste bewegingendoor de baan waarvoor de eerste plaats. Op de tweede plek Fleur van Kempen methaar eerder genoemde Oukje van de Maria Louise Hoeve gevolgd door Silvia vanDongen/Bastiaansen met haar Japke en ze kreeg ook de prijs voor het schoonstegeheel.

Open Klasse,regio Zuid

PL

NR.

PAARD

VADER

EIGENAAR

 

RIJDER

1

95

Hunk

Tjalf

Demi van Nispen

Aalsmeer

Demi van Nispen

 

2

124

Victor M

Jasper

Mart Mies

Hoeven

Mart Mies

3

543

Marijke L.

Folkert

M.van Steenis,

Geldermalsen

Marcel van Bruggen

4

135

Jufferke TE van de Sprong

Tsjalke

Anita van Kempen-Elberse, Rijkevoort

Piet van Kempen

5

19

Oukje van de Maria Louise Hoeve

Jisse

Fleur van Kempen, Rijkevoort

Fleur van Kempen

6

187

Fjildblomke

Maeije

P.Geerts,

De Mortel

Teun Swaanen

7

 

195

Rinske v.d.B.

Beart

Fleur van Kempen,

Rijkevoort

Jolmer Langen

8

576

Japke

Folkert

A.Bastiaansen

Breda

Silvia van Dongen-Bastiaansen

 

 

Damesklasseregio Zuid

PL

NR.

PAARD

VADER

EIGENAAR

 

RIJDER

 

1

543

AM/FM Franco

Olof

Marcel van Bruggen,

Varik

Anita van Steenis

2

19

Oukje van de Maria Louise Hoeve

Jisse

Fleur van Kempen, Rijkevoort

Fleur van Kempen

3

576

Japke

Folkert

A.Bastiaansen

Breda

Silvia van Dongen-Bastiaansen