Terug naar nieuwsoverzicht

Uitslag Wintercompetitie seizoen 2016 2017

Op zondag 12 februari vond bij Manege 't Vierspan de finale plaats van ons eigen winterkampioenschap 2016/2017. En het werd een spannende dag! Zou Chaline Hensen voor de 3e keer op rij de titel Overall Kampioen kunnen binnenslepen? Als het aan Marian Smits lag niet: zij wist Chaline tot op 0,74 % te naderen. Bovendien kwam Isabelle Vroomans in de klasse Z1 ook aardig op kampioens-stoom. Alles hing dus af van de resultaten op de finale-dag!

Helaas speelden de zenuwen Marian Smits nogal parten, waardoor ze haar scoringspercentage niet kon verbeteren. Isabelle Vroomans liet nog wel haar tanden zien met twee oranje linten, maar omdat Chaline haar positie kon verdedigen met twee 2e plaatsen, ging het handbeschilderde wandbord inderdaad voor de 3e keer naar Chaline en haar merrie Femmie fan S. (Onne 376).

In de klasse B werd Anke Jonkers met haar jonge, maar koele Mook (Tjalbert 460) knap 1e en 2e. In het klassement bleef de combinatie de concurrentie met maar liefst 2,5 % voor: verdiende kampioenen dus. Totaal verrast was Marsha Osse met de kampioenstitel in het L1. Met haar merrie Hanneke van Stal Ossewit (Maurus 441) mocht ook zij een sjerp en een uitrijdeken in ontvangst nemen. 

Zoals gezegd zinde onze eigen Marian Smits met Durk fan 't Sou (Maurits 437) op het overall kampioenschap. Ze verpletterde de concurrentie in het L2 met 3,14 % verschil. Het wandbord ging weliswaar aan haar neus voorbij, maar een super knappe prestatie in de drukst bezette klasse. 

Chaline Hensen werd niet alleen in het Z1 winterkampioen met Femmie fan S., ook in het M1 behaalde ze de hoogste score met Benthe Jellen (Lolke 371). Een dubbele sjerp dus voor Chaline. 

In het M2 mocht Renee van Pommeren aanschuiven bij de huldiging met Ulke Dille van 't Koetshues (Onne 376). En tot slot ging Mandy van de Oetelaar er met de titel in het Z2 vandoor met Oepke (Tsjalke 397). De huldiging was dit jaar voor het eerst te paard: de kampioenen ontvingen een sjerp en een mooie uitrijdeken voorzien van het friese "pompebled". En zoals gezegd was er natuurlijk het prachtige wandbord voor de overall kampioen. Voorzitter Jan Hein Stadhouders reikte de prijzen uit. Vervolgens mochten de kampioenen hun ereronde rijden op Tina Turner's "Simply the Best". Een super ervaring voor paard en ruiter natuurlijk en heel leuk voor het publiek om te zien; zeker voor herhaling vatbaar dus! En het hele festijn werd weer prachtig vastgelegd door fotografe Ingrid Truijens, waarvoor hartelijk dank!

Klik hier voor de uitslagen.


Het felbegeerde bord en de prachtige kampioenslinten
Overall kampioen Chaline Hensen wist twee rubrieken op haar naam te schrijven


De kampioenen op een rij


Ereronde van de kampioenen