Terug naar nieuwsoverzicht

Studieclub bijeenkomsten met interessante sprekers

De studieclub bijeenkomst van 2018-2019 zijn gepland. Arjan Schrauwen heeft weer gezorgd voor een interessant pallet aan sprekers:

·       7 december komt Ciska Ketelaar een verhaal houden over ontwormen en mestonderzoek. Ciska heeft het “Handboek wormen bij paarden” geschreven, en geeft cursussen om zelf te leren hoe je mestonderzoek kunt doen.

·         25 januari (let op!!!!!! GEWIJZIGDE DATUM!!!!!!!) gaan we het met Frenk Jespers (eigenaar dressuurstal Jespers, en lid van de KFPS hengstenkeuringsjury) hebben over de hengstenkeuring 2019 en hoe we ervoor staan met onze friezenfokkerij, ook met betrekking tot de sport.

·         15 februari krijgen we een spreker van de bereden politie, die komt vertellen over zijn werk en hoe de paarden van de politie geselecteerd, opgeleid en getraind worden.

·         15 maart sluit Bert Jansen van Zoetis (o.a. Equest ontwormingsmiddelen) het winterseizoen af met een lezing over maagzweren en rhinopneumonie bij paarden.

 

Al met al een mooie verscheidenheid aan onderwerpen, met hopelijk voor ieder wat wils.

 

Zoals altijd vinden deze bijeenkomsten plaats in het pittoreske Gemonde, waar we te gast zullen zijn bij zaal De Schuif, Dorpstraat 30. We beginnen iedere avond om 20.00 uur en sluiten tussen 22.00 en 22.30 uur af.

Net als andere jaren is het ook dit keer weer de bedoeling om in het vroege voorjaar het studieclubuitje te organiseren. Hiervoor staat nog niets vast, suggesties zijn dus altijd welkom. Om dit alles te organiseren, worden natuurlijk kosten gemaakt. Daarom zou ik alle deelnemers willen vragen om, net als voorgaande jaren, een bijdrage te doen van 20 euro p.p. Deze bijdrage kunt u voldoen op de eerste studieclubbijeenkomst. Iedereen die zijn bijdrage voldaan heeft, heeft in het voorjaar voorrang om met het studieclubuitje mee te gaan. We hopen u allen te zien op de studieclib bijeenkomsten. 

Neem voor vragen contact op met Arjan Schrauwen via studieclub@friesepaardzuidnederland.nl