Terug naar nieuwsoverzicht

Phaidra uitgenodigd in voorprogramma Spaanse Rijschool

Voor velen een droom die uitkomt, een show mogen rijden in het voorprogramma van de bekende “Spaanse Rijschool”, die op internationale tournee zijn en ook in Ahoy Rotterdam neerstrijken eind oktober.

Eind vorig jaar werd de groep gebeld door de directeur van Ahoy Rotterdam met de vraag of ze met hun unieke groep een optreden kunnen verzorgen in het voorprogramma van de Barokke spier witte Lippizaners van de Spaanse Rijschool. Wat een prachtig contrast: het oudste Nederlands Friese ras, de zwarte Barokke Friezen, samen met hun amazones in prachtige kleding rijden ’n kür op muziek met 16 combinaties. Ja natuurlijk gaan wij dat doen, wat ’n eer om hiervoor te worden uitgenodigd.

 

Phaidra betekend niet voor niets de Mooiste, de Schoonste. Zij trainen elke maandagavond in St. Michielsgestel onder leiding van Sylvia Naagen, Grand Prix amazoneuit Nuland. De groep bestaat uit 20 leden die uit de regio komen maar ook uitBoxmeer en omstreken. Jaarlijks maakt de groep een nieuwe kür. De muziek wordt door Berith Moonenfilm en edit uit Boxtel samengesteld. De groep rijdt hun show op vele grote-en kleine evenementen, zowel in Nederland maar ook over de landsgrenzen. Dezegraag geziene groep timmert hard aan de weg.

Met 20 paarden en hun amazones reist de groep 27,28 en 29 Oktober naar Rotterdam, omdaar met 16 combinaties hun show te rijden. We hebben nu ook reservecombinaties bij ons, voor het geval er iemand of een paard uitvalt door ’nblessure.

Voorafgaand aan de show in Rotterdam kunt u ook nog van Phaidra genieten op zondag 3 september tijdens ff noar Geffen en op zondag 17 september op de Markt te Sint Oedenrode. 

De website van de groep is www.phaidra.eu