Terug naar nieuwsoverzicht

Phaidra naar Ahoy, in voorprogramma Spaanse Rijschool

Door Monique Moonen namens Phaidra

Het begon begin December 2016 met ’n telefoontje, vanuit Ahoy! Ze hadden gegoogled om op zoek te gaan naar ’n act voor het voorprogramma van de Spaanse Rijschool die in Oktober in Ahoy weer zou neer strijken, de 5 jaar waren weer om dan, want 1x in de 5 jaar komen ze in Ahoy .

We hadden afgesproken, dat er mensen van Ahoy eerst naar ’n show zouden komen kijken, dit was in December waar we nog ’n kerstshow hadden gepland. Ze waren enthousiast, en in de maanden erna kwamen de eerste gesprekken op gang.

Het was spannend, wekelijkse trainingen en shows tussendoor, we moest wat aanpassingen maken, de ring was smaller dan we gewend waren, in het midden stonden de pilaren van de Spaanse Rijschool, deze mochten niet weg, dus bedachten we een prachtige speling tussen en om deze pilaren, in de vorm van golfvlaggen, niet altijd succesvol, omdat als je er tussen doorrijdt en ze aantikt zwiepen. Maar algauw was er ’n ander alternatief, echte vlaggen.

Muziek aan gepast, wat krachtiger en vernieuwend, die iets losmaakt in de mensen.

Met 18 paarden richting AHOY op donderdag 26 Oktober, stallen in orde maken spullen uitpakken, een grote verhuizing met vele mensen, iedereen in touw in ’n zeer goede sfeer.

s’Middags, in de piste mogen trainen, op uur en tijd onder toeziend oog van de Hoofdstalmeester, paarden wennen aan entourage, het gordijn, licht en muziek de effecten van alles, ook wij als amazones moesten wennen, maar alles liep voorspoedig. In de avond nog eens trainen nu met show kleding, om licht en dergelijke af te stellen.

We hadden ’n content gemaakt, maar die vonden ze te mooi om tijdens zo’n mooie show af te draaien, daarom hebben ze ons logo alleen in beeld gebracht. Content is wel op FB van Phaidra te zien nu of klik hier.

Daarna was iedereen het eens, om het hotel op te zoeken even na borrelen en de volgende dag weer op tijd uit de veren, om nog even de paarden te stappen, te trainen weer met de showkleding, nu met de omroeper erbij, alles tot in de puntjes perfect getraind.

Op vrijdag avond de eerste show, deze ging bijna perfect, een kleine hapering maar zo verschrikkelijk mooi, zelfs onze Prinses Beatrix en de twee Prinsesjes van prinses Mabel waren aanwezig, zo verschrikkelijk leuk. Zaterdag nog even ’n kleine training gehad, en s’avonds weer show, deze ging nagenoeg perfect, zo verschrikkelijk gaaf. Na de show vele lieve berichten van mensen uit publiek, die tot in tranen waren, wat hebben wij los gemaakt, ….zo super mooi, geen woorden voor. Na de show hebben we ’n fotoshoot gehad met de Spaanse Rijschool, prachtig met de ruiters van hun tussen ons en onze paarden, ’n moment om nooit te vergeten.

Op zondag rustig aan gedaan, iedereen weer in de make up, zoals voor elke show is gedaan, paarden klaargemaakt en ons opgemaakt voor de laatste show ’n bijna uitverkocht Ahoy, Dit werd ’n strakke show, met veel applaus tussen de show door, koude rillingen lopen over je heen, zo mooi, wat ’n publiek.

We zitten nu met heel de groep in een roze hemel, de wolk is te klein, wat hebben wij genoten en wat is er goed gezorgd voor ons, echt niets was te gek,

AHOY bedankt, voor alles, dat wij deze kans mochten krijgen, echt te gek.

 

Team showgroep Phaidra