Terug naar nieuwsoverzicht

Pavo Fryso bokaal voor paarden met dressuur- of menaanleg

Pavo Fryso Bokaal wordt uitgebreid met menaanleg en instructiedagen

Rijdt of ment u met een een jong Fries paard met bovengemiddelde aanleg voor dressuur of mennen? Doe dan mee met de Pavo Fryso Bokaal.  

In de Phryso van mei is er uitleg gegeven aan de vernieuwde competitie voor jonge Friese paarden met dressuur- of tuigaanleg. Tijdens onze fokdag in Hilvarenbeek worden op zondag 2 augustus de voorselecties voor de dressuur- en de tuigaanleg verreden. Klik hier voor het inschrijfformulier

Nieuw is de Menrubriek. Deze rubriek wordt verreden op de Centrale Keuring op vrijdag 11 september tijdens de Centrale Keuring in het FCD te Drachten. Er vinden geen voorselecties plaats. Opgave voor deze rubriek kan t/m 21 augustus 2015. Het protocol is gelijk aan de dressuuraanleg waarin punten worden gegeven voor de stap/draf/galop/gedragenheid souplesse/ algemene indruk. Middels een speaker langs de baan zullen de verschillende onderdelen worden gevraagd. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de indeling gemaakt maar in eerste instantie wordt uitgegaan van één baan zodat deelnemers kunnen deelnemen in beide rubrieken. Er is een rubriek 4, 5 en 6 jarige merries en een rubriek 4, 5 en 6 jarige hengsten/ruinen. Lees hier meer.