Terug naar nieuwsoverzicht

PavoFryso Bokaal 3 augustus Hilvarenbeek

PavoFryso Bokaal: mis het niet! 

In de Phryso van mei is er uitleg gegeven aan de vernieuwde competitie voor jonge Friese paarden met dressuur- of tuigaanleg.  Inmiddels zijn de namen van de gastruiters bekend.  Het is namelijk zo dat de beste twee combinaties  (dressuuraanleg)  van elke rubriek in de finale zitten. Deze paarden worden in de finale gereden door Diederik van Silfhout en Benjamin Maljaars.  Dit zijn zeer gerenommeerde ruiters en het is zeker een eer om je paard door een van deze ruiters te laten rijden. De voorselectie wordt gejureerd door Alex van Silfhout, Monica Drohm en Aat van Essen. In de Phryso van juli worden zij nader voorgesteld.  Het aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven loopt aardig op en daarom is in het noorden al een extra selectie dag opengesteld te weten de fokdag te Wolvega. Maar op de selectiewedstijd voor de dressuuraanleg in Hilvarenbeek gehouden op zondag 3 augustus ’14 zijn nog geen aanmeldingen. 

Voor de duidelijkheid willen we vermelden dat voor elke rubriekswinnaar gehouden op 12 september (Centrale Keuring Drachten) een geldprijs  van € 250,- beschikbaar wordt gesteld. 

Met andere woorden, voor elke winnaar van onderstaande rubriek ligt een mooie envelop klaar: 

• 4 jarige merries rijpaard

• 5/6 jarige merries rijpaard

• 4 jarige hengsten/ruinen rijpaard

• 5/6 jarige hengsten/ruinen rijpaard

Tijdens de voorselectie komen er groepjes van twee of drie paarden tegelijkertijd in de baan. Deze worden door twee juryleden beoordeeld op hun gangen, gedragenheid en souplesse en de algemene indruk. De vierjarigen moeten ook tempowisselingen, wijken en halsstrekken kunnen laten zien. Bij de vijf- en zesjarigen kan schouderbinnenwaarts worden gevraagd.


Tevens worden de fokkers van de rubriekswinnaars  betrokken bij deze PavoFryso bokaal. Tijdens de finale op de Centrale Keuring  ligt er voor hen een envelop klaar met een bedrag van € 150,-. Vereiste hierbij is wel dat de fokker ook daadwerkelijk aanwezig is tijdens de prijsuitreiking. Kortom, genoeg redenen om deze zomer mee te doen aan de vernieuwde PavoFryso Bokaal.  Inschrijven kan via de site www.kfps.nl  via het inschrijfformulier in de Phryso van mei/ of natuurlijk via de fokvereniging Zuid-Nederland:  Contactpers: Jo Janssen, Meulenpad 12, 4581 EA, Vogelwaarde, Tel.: 06-20075030 mail: janss62@planet.nl. Sluitingsdatum is 11 juli 2014. 

Omdat wij dit jaar starten met zeer gerenommeerde juryleden is er een ondergrens van 20 deelnemers per selectie dag gesteld. Natuurlijk zijn er in het zuiden zeer veel goede ruiters en hopen wij dat jullie je zo snel mogelijk opgeven. Er zijn zeker leuke prijzen te winnen met deze vernieuwde PavoFrysoBokaal. 

Met vriendelijke groet,                
 
Marijke Akkerman

Communicatie & PR
KFPS