Terug naar nieuwsoverzicht

NIEUW Wisseltrofee Fokdag Hilvarenbeek

35 jaar Fokdag Hilvarenbeek,

dat roept om iets speciaals. Vorig jaar is het bestuur in contact gekomen met het kunstenaarsechtpaar Jean en Marianne Bremers. Zij waren zeer geïnteresseerd in het Friese Paard als model voor een nieuw beeld dat zij wilden creëren. Dit mondde uit in een mooie samenwerking. Het idee ontstond om voor het jubileumjaar een speciaal beeld te maken dat als wisseltrofee voor het kampioenschap dienst kan gaan doen. Het echtpaar bood het nog te maken beeld spontaan aan de fokvereniging aan! De gehele winter is er aan gewerkt door het echtpaar met aanwijzingen van Jan-Hein Stadhouders en Jan Hendriks.

Op vrijdag 20 juni wordt het beeld naar het Gemeentehuis in Hilvarenbeek gebracht. Natuurlijk op gepaste wijze in een authentieke aanspanning waarin ook het kunstenaarsechtpaar plaats neemt. Om 10 uur onthult burgemeester Palmen het beeld in de hal van het Gemeentehuis. Vanaf dat moment zal het voor iedereen te bewonderen zijn. Op maandag 4 augustus wordt het beeld met een indrukwekkende stoet van authentieke aanspanningen en 16 amazones van friezencarrousel Phaidra naar het keuringsterrein gebracht.
Op maandag 4 augustus zal de wisseltrofee worden aangeboden aan de dagkampioen, die het beeld vervolgens een jaar mag behouden. Dus wilt u kans maken op dit prachtige beeld, schrijft u dan in voor de fokdag Hilvarenbeek! 


Hieronder ziet u het prototype van het beeld, de wisseltrofee zal een bronzen uitvoering zijn!