Terug naar nieuwsoverzicht

Mooie Fokdag op nieuwe locatie Zeeuwse dag van het Paard

Op 27 juni vond onze eerste Fokdag van 2015 plaats tijdens de Zeeuwse dag van het Paard, dit jaar op de nieuwe locatie in Oosterland. De dag begon met een frisse bries, later op de dag werd het steeds zonniger, maar niet te warm voor de paarden. Perfect keuringsweer! Ruim voor we van start gingen arriveerden de eerste paarden al, waardoor we mooi op tijd van start konden. Koffie, thee, koek en soep werden door de Fokvereniging aangeboden in onze tent, daarvan werd goed gebruik gemaakt. Er werden in totaal 51 paarden gekeurd. 

Naarmate de ochtend vorderde sloop er wat vertraging in het programma, zodat we wat later dan gepland afsloten met de kampioenskeuring. Jeugdkampioen werd Senske Harmen van Stoks (Hamren x Tsjerk) van Joke Toonen uit Maren Kesse. Reserve Jeugdkampioen werd Pjaike van Zorg en Genot (Norbert x Onne) van Dhr. J.F. van Gerwen uit Boekel. Kampioen van de drie jaar en oudere merries en tevens Algeheel Kampioen werd Noor van het Binnenveld (Gjalt x Tetse) van M. Haerkens uit Heeswijk en Citske van Plexat (Harmen x Sibald) van C. Schreuders uit Brakel mocht het reserve kampioenslint in ontvangst nemen, zowel in het kampioenschap van de drie jaar en oudere merries als in het algehele kampioenschap. Er waren vier veulens met een eerste premie en vier merries werden ster verklaard, waarvan één met een eerste premie. Twee knappe twentermerries kregen eveneens een eerste premie. Vier oudere stermerries werden uitgenodigd voor de centrale keuring, evenals de aanwezige kroonmerrie. 

In het middagprogramma in de hoofdring gaf Danielle Meyboom een demonstratie vrijheidsdressuur met haar Friese ruin Jauke. Ze kreeg veel applaus van het aanwezige publiek, duidelijk werd dat je, door een goede relatie op te bouwen en positief te trainen, heel veel kunt bereiken met je paard. Ook genoot het publiek van het dubbelspan Friezen van Leo en Annie Lemson in de rassenparade.

We kijken terug op een mooie dag. Het nieuwe terrein in Oosterland is prima bevallen, we keren graag weer terug volgend jaar!

Klik hier voor het fotoalbum
Noraly van Hemert maakte ook weer mooie foto's: www.noralyvanhemert.nl