Terug naar nieuwsoverzicht

Kwaliteitsvolle eerste keuringsdag

Zojuist is de eerste dag van onze fokdag afgesloten met de selectiewedstijd in het kader van de Pavo Fryso bokaal voor jonge Friese paarden met dressuuraanleg. Het ochtendprogramma is mooi verlopen. De veulengroepen kenmerkten zich door hoge kwaliteit, er waren maar liefst 5 eerste premies bij de hengstveulens en 6 eerste premies bij de merrie veulens. De hengstveulens met nummer 3 Boaike K. (Beart x Tsjerk) van J.A.M. Kuijpers en nummer 8 Bessel van de Stiereweg (Norbert x Jelke) van Mevr. M. van Elzakker en de merrieveulens met nummer 27 Antje G (Epke x Sjaard) van Dhr. P.L.M. Geerts en nummer 30 Bieke (Alwin x Teeuwis) van Mevr. M. Schreven zijn uitgenodigd voor het jeugdkampioenschap morgen middag. 

Klik hier voor de uitslagen van de keuring. 


In het middagprogramma genoten we vandaag van een clinic dubbelspan rijden met Roel Wordragen en Koen van Aarle. Tevens presenteerde Nikita van Turenhout, stalamazone van Friesian Horse stables, een prachtige jonge hengst tijdens een clinic met als thema het opleiden van een jong dressuurpaard.  

De deelnemer aan de rubriek Jonge friese Paarden met tuigaanleg, Piet van Kempen met Jufferke A. van de Sprong, mag naar de Centrale keuring.  Bij de jonge Friese paarden met dressuuraanleg kwalificeerden vier amazones zich voor de centrale keuring. 

Klik hier voor de uitslag van de Pavo Fryso Bokaal voor jonge Friese paarden met dressuuraanleg.  


Dit mooie merrieveulen met catalogusnummer 25 kreeg een eerste premie: Bente fan de Groenesteegh (Hette x Beart) van B.M. Bulthuis