Terug naar nieuwsoverzicht

Interessante sprekers tijdens studieclub bijeenkomsten

Op vrijdag 8 december a.s. gaan we weer van start met het nieuwe studieclubseizoen. Net als andere jaren beginnen we rond  20:00 uur in Zaal de Schuif, Dorpstraat 30, 5293 AN in Gemonde.


Er staat weer een lijst van interessante sprekers op het programma:

 

8 december 2017

Deze keer wordt de spits afgebeten door Germ Aise Bouma van Dekstation en Exportstal Henswoude (www.henswoude.nl) uit het Friese Oldeboorn. Vooral tijdens de crisis van de afgelopen jaren bleef de handel in Friese paarden nog enigszins levendig door de export naar o.a. Mexico en China. Germ Aise komt ons vertellen wat er allemaal bij de export van paarden over heel de wereld komt kijken.

 

19 januari 2018

Onze tweede gastspreker is Sabien Zwaga, inspecteur bij het KFPS. Sabien zal ons komen bijpraten over de tendensen die opvielen in het afgelopen keuringsseizoen. Ook zal zij de resultaten van de Hengstenkeuring 2018 nader bespreken. Ook dit belooft een interessante avond te worden voor de fokkers.

 

2 februari 2018

Op deze avond worden we bijgepraat door Ben Horsmans (www.horsmans.com) over de laatste stand van zaken bij de reproductietechnieken bij paarden zoals E.T. en I.C.S.I. Ben Horsmans is paardendierenarts in het Duitse Selfkant en zal, als schoonzoon van wijlen Foeke van der Velde, ook wat meer vertellen over de kwaliteitsvolle stam 50 fokkerij. Foeke van der Velde heeft o.a. Sape 381 en Gonda F.T. gefokt.

 

16 februari 2018

Voor deze avond hebben we nog géén spreker vastgelegd. Suggesties zijn welkom.

 

16 maart 2018

Het seizoen wordt dit keer afgesloten door Rosanne Tijssen (www.equi-massage.nl) Zij zou eigenlijk vorig jaar al langskomen, maar moest door ziekte verstek laten gaan. Met Rosanne gaan we het hebben over o.a. de anatomie, training, biomechanica en beweging. Rosanne heeft diverse Friezen onder haar hoede die op hoog niveau in de tuig,- en mensport presteren.

 

Contributie 2017/2018

Evenals vorig jaar blijft de contributie € 20,00. Graag weer op de eerste avond te voldoen.


We hopen jullie allen weer te treffen in Gemonde.

  

Studieclub Fokvereniging Zuid Nederland

Arjen Schrauwen

06-51055124 (na 18:00)

studieclub@friesepaardzuidnederland.nl