Terug naar nieuwsoverzicht

Interessante afsluiting van het studieclub seizoen

Afgelopen zaterdag 31 maart, zijn we weer als vanouds met de studieclub op pad geweest ter afsluiting van het seizoen. Het was deze keer wat verder weg, maar zeer de moeite waard.

Als eerste brachten we ’s morgens een bezoek aan stoeterij “Het Swarte Paert” in Hemrik, waar we bijzonder hartelijk werden ontvangen.

Hier kregen we een rondleiding door het Fries cultuurhistorisch museum waar o.a. Friese sjezen en arresleden met bijbehorende klederdracht en tuigage te zien zijn, en ook deden we een rondje door de stoeterij.

Daarna volgden clinics door Daniella Smit en Udo de Haan, die ons in alle disciplines uit de doeken deden wat de verschillen zijn tussen een IBOP-proef en een wedstrijdproef. Ook dit was bijzonder boeiend.

Ter afsluiting genoten we bij Het Swarte Paert nog van een uitgebreide Friese lunch, waarna we alweer moesten vertrekken naar onze middagexcursie.

 

De middag brachten we door bij internationaal paardentransportbedrijf Horses2fly in Jistrum.

Ook hier werden we geweldig ontvangen door eigenaresse en oud KFPS-bestuurslid Pascale Drijfhout.

Zij gaf ons een rondleiding over het bedrijf, waar alles verzorgt kan worden met betrekking tot de im- en export van paarden, zoals bijvoorbeeld quarantainestalling, veterinaire onderzoeken en transport naar- en van het vliegveld.

Al met al een bijzonder interessante dag ter afsluiting van het seizoen.

Op naar het volgende seizoen!
Overige foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina