Terug naar nieuwsoverzicht

Impressie fokdag Zeeuwse dag van het Paard in Oosterland

Op de eerste fokdag van het jaar in het Zeeuwse Oosterland is Citske van Plexat (V: Harmen 424) van fokker/eigenaar C. Schreuders gehuldigd als Algemeen Dagkampioen. De fokdag, die helaas wat druilerig verliep, kende de volgende kampioenen en reserve kampioenen:

Beste hengstveulen: Darris anjte P. (V: Onne376) van fokker/ eigenaar J.Peeters Beste merieveulen en tevens reserve jeugdkampioen: Dieuwke Silver T. (V: Wimer 461) van fokker P. Botah en eigenaar G. Toonen. 

Jeugdkampioen: Berber van d’n Meulenpad (V:Alke 468) van fokker/ eigenaar J.M. Janssen

Beste driejarige, tevens reserve kampioen 3 jaar en ouder en later in het kampioenschap ook nog Reserve Algemeen Dagkampioen: Thekla van de Demro Stables. (V: Tsjalle 454) van fokker/ eigenaar Demro Stables.

Kampioen 3 jaar en ouder en tevens Algemeen Dagkampioen: Citske van Plexat (V: Harmen 424) van fokker/eigenaar C. Schreuders

Bij de hengstveulens werden in totaal twee eerste premies uitgereikt, ook bij de merrieveulens kon hetzelfde aantal oranje linten aangehangen worden. 

Eén driejarige merrie werd bekroond met een eerste premie. Daarnaast werden drie 3-jarige merries ster verklaard met een tweede premie. Bij de vier- tot zesjarige stermerries kon de jury één merrie uitnodigen voor de Centrale keuring. Hetzelfde resultaat werd behaald bij de 7 jaar en oudere stermerries. De beide kroonmerries die aanwezig waren tijdens deze fokdag werden tevens uitgenodigd voor de Centrale keuring te Drachten. 

De stoere hengst Bikkel 470 verzorgde met zijn amazone Linda Boon een prachtig optreden in de hoofdring van de Zeeuwse dag van het Paard.

Graag bedanken we sponsor De Kroo Ruitersport voor het ter beschikking stellen van de mooie deken. 
Klik hier voor de uitslagen.

Ga hier naar de fotoreportage, met dank aan Noraly van Hemert: www.noralyvanhemert.nl

Onze volgende fokdag vindt plaats op 6 en 7 augustus in Hilvarenbeek. Tot dan!

De kampioenskeuring


Knappe Bikkel 470 met Linda Boon