Terug naar nieuwsoverzicht

Hielke H overtuigend winnaar

Hielke H overtuigend winnaar competitierubriek Friezen concours Vlijmen.

Op zondag 13 juli werden op de prachtige terreinen van Vlijmen een competitierubriek, een limietklasse ook weer een damesrubriek voor Friezen verreden.

Competitie;
Drie combinaties mochten overrijden voor de eerste plaatsen. Overtuigend winnaar werd Hielke H, een jonge Maurus van Wil Hendriks uit Hapert gereden door Mart van Daal. Mooi in het front en met verheven bewegingen zowel voor als achter ging deze door de baan. Goede tweede werd Grietje, een jonge Norbert van Els Noens uit Merchtem (B) gereden door Robbie van Dijk op de voet gevolgt door  Haiko, ook een jonge Maurus van De Nieuwe Heuvel uit Lunteren gereden door Edwin Gorter.  Op plaats 4 werd opgesteld Gerke G, een jonge Mewes van en gereden door Ad Geurts gevolgt door  Charlonne, een jonge Jasper van en gereden door Gerard Kersten.

Limitklasse;
Na het overrijden van de 2 eerst geplaatste moest de arbiter er aan te pas komen om de volgorde te bepalen. Deze koos er  voor dat als eerste werd opgesteld dekhengst Aarnold,de jonge Wikke van Gebr. van Manen en Bob Hofstee gereden door Robbie van Dijk maar het kwartje had ook naar de als tweede geplaatste Blits G, de jonge Folkert van en gereden door Ad Geurts kunnen vallen. Beiden lieten goede bewegingen zien maar volgens de arbiter moest er bij de tweede iets meer aan “gewerkt worden”. Op plaats 3 Ima Vom Friesenhof, een jonge Maurus van Dhr. Elling gereden door Edwin Gorter. Ongedwongen en met veel lossigheid liep ze door de baan. Op plaats 4 Renske Fan Veldbos, een jonge Leffert van Sjaak Drost uit Heeswijk Dinther gereden door Martin Eikelenstam gevolgd door  Chris, een jonge Jasper van en gereden door Gerard Kersten.

Damesklasse;
Voor de eerste keer dit seizoen kon er in het Zuiden weer een rubriek damesklasse verreden worden die overtuigend gewonnen werd door Blits G van Ad Geurts, gereden door Willy van de Laar. Mooi constant met goede bewegingen ging deze door de baan. Op plaats 2 Renske van Veldbos van J.Drost uit Heeswijk Dinther gereden door Charissa van de Wouden. Ze heeft net haar rijdersbrevet behaald en reed Renske netjes met goede bewegingen door de baan gevolgd op plaats 3 door Charlonne van Gerard Kersten gereden door Marga van de Voort.