Terug naar nieuwsoverzicht

Geslaagde clubdag 19 april j.l.

Zaterdag 19 april begon de middag met een gastvrij ontvangst van familie van der Aa op Hengstenhouderij Hestegaarden. De koffie en iets lekkers stonden klaar. Inmiddels waren de winnaressen van de wintercompetitie aan het inrijden. Klaar voor een een leuke demonstratie met Sylvia Naagen. Een interessante clinic waarin onderlinge verschillen en per persoon de aandachtspunten goed naar voren kwamen.

John Raaijmakers volgde hierna met een jonge tuiger, en vertelde over de basisprincipes over hoe men een goede training kon opbouwen met een groen paard, tot een goed tuigpaard dat makkelijk voor de kar loopt.

Vervolgens liet Sylvia Naagen ons met behulp van een viertal dames van Phaidra zien hoe moeilijk het is om carroussel te rijden. 

Na deze clinics was het tijd om door te gaan naar het volgende adres; Stal Sluisweg. We werden daar opgewacht door familie van den Berk. In een schitterend voorjaarszonnetje stonden we allemaal rond de buitenbak de diverse paarden van de familie te bewonderen. Jan Hendriks vertelde ons meer over de achtergrond van de diverse paarden. Na al deze aspecten van het Friese paard was het tijd voor een hapje en een drankje. Het was nog lang gezellig!!

Familie van der Aa en Familie van den Berk, namens alle deelnemers aan onze clubdag bedankt voor alle gastvrijheid!!

Foto's van deze dag kunt u vinden in het foto-album
Tevens vind u nog meer foto's op onze facebook-pagina