Terug naar nieuwsoverzicht

Geef uw paarden op voor de fokdag in Oosterland

Volgende maand, op zaterdag 24 juni, is het alweer zover: onze eerste fokdag van het seizoen in het Zeeuwse Oosterland. Heeft u uw paarden al opgegeven? Nog niet? Doe dit dan zo spoedig mogelijk, de inschrijfmogelijkheid sluit op 26 mei. U schrijft uw paarden in via Mijn KFPS. Werkt u niet met Mijn KFPS? Neemt u dan contact op met Jo Janssen voor uw inschrijving: janss62@planet.nl. 

De Zeeuwse dag van het paard te Oosterland, waar onze fokdag een onderdeel van is, kent een uitgebreid en aansprekend middagprogramma. In meerdere programma onderdelen strijden verschillende rassen tegen elkaar. Zo is er een mini marathon en een competitie in het kader van 'het schoonste geheel' (onder het zadel of aangespannen). Is meerijden in de mini marathon of deelname aan het schoonste geheel iets voor u en uw Friese paard(en)? Meldt u dan aan bij Jo Janssen via email adres janss26@planet.nl. Ook voor vragen over deze programma onderdelen kunt u bij Jo terecht. 

We willen u graag wijzen op het reglement met betrekking tot de verplichte entingen van uw paarden. Als secretariaat moeten we hierop tijdens onze keuringen streng toezien:Paard niet correct geënt, paard kan niet worden gekeurd. Wanneer de entingen niet correct zijn of wanneer het paspoort niet kan worden getoond kan het paard niet worden gekeurd, er is geen enkele uitzondering mogelijk. Het paard dient dan opnieuw aangemeld te worden voor een andere keuring. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Onderstaand de regels omtrent de entingen. Ieder paard moet aan het volgende schema voldoen: 1. Een basisenting Influenza, bestaande uit 2 inentingen, waarbij de 2e inenting minimaal 3 en maximaal 13 weken na de 1e enting moet zijn gegeven; 2. Vervolgens een jaarlijkse inenting, die niet later dan maximaal 12 maanden na de vorige inenting mag zijn toegediend. Voorbeeld: paard in 2016 geënt op 20 april, dient het in 2017 uiterlijk geënt te zijn op 19 april. 

Wilt u alvast een beetje in de keuringsstemming komen? Bekijk dan nog even dit promotiefilmpje van onze fokdag in Hilvarenbeek