Terug naar nieuwsoverzicht

Friese Tuigpaarden concours Ammerzoden

Kort verslag Friese Tuigpaarden concours Ammerzoden gehouden op 18-08-2018

Op uitnodiging van de organisatie van de Bommelerwaardse Paardendagen werden bij Manege De Gelderse Boys in Ammerzoden 2 rubrieken voor Friese Tuigpaarden verreden. Er werd losgereden op een grasbodem en het concours werd verreden op een mooie eb en vloed bodem wat voor de meeste paarden in het begin wat spanning opleverde.

Open klasse;

Na overrijden van een kopgroep van 5 paarden werd als eerste binnen geroepen Tooske R (Alke) gereden door Dort Jan Raaijmakers die in de herkansing duidelijk haar kansen benutte om haar sterke bewegingen goed af te maken en met een heel mooi front door de baan ging. Als tweede werd geplaatst Marijke L. gereden door Marcel van Bruggen die ook nette bewegingen liet zien maar in houding toe moest geven op de koploper. Vervolgens werden geplaatst Jufferke TE van de Sprong (Tsjalke) die te gehaast liep maar wel goede momenten liet zien, Merle van de Waelhoeve (Uldrik) gereden door Margreet Hendriks van Warbij die wat terughoudend bleef en moest wennen aan de zandbodem, Japke (Folkert)gereden door Silvia van Dongen- Bastiaansen die iedere wedstrijd beter gaat lopen,Hiske van de Fabiennehoeve(Fabe) gereden door Ester Reen, Rinske v. d. B.(Beart) gereden door Fleur van Kempen en de rij werd gesloten door Weike fan é Hynsteblom gereden door Lotte Hofs. 

Damesklasse;

Als duidelijke winnaar werd na het overlopen van een kopgroep van vier paarden op kop geplaatst  Merle van de Waelhoeve gereden door Margreet Hendriks van Warbij. Nu was de merrie wat minder gespannen en werd netjes gepresenteerd met een mooi front en goede bewegingen. Op plaats twee Marijke L.gereden door Anita van Stenis die ook een nette presentatie liet zien.Vervolgens Hiske van de Fabiennehoeve (Fabe) gereden door Ester Reen die in het overlopen nog een plaatsje naar voren mocht, Japke gereden door Silvia van Dongen-Bastiaansen, Weike fan é Hynsteblom met Lotte Hofs en Rinske v.d. B gereden door Fleur van Kempen.

Het schoonste geheel werd gewonnen door Fleur van Kempen met Rinske v.d. B.

Klik hier voor de uitslag.