Terug naar nieuwsoverzicht

Fokdagcatalogus 3 en 4 augustus

Beste Friese Paarden liefhebbers,

Ons paard, ons Friese paard, biedt u houvast in roerige tijden. Als ik dit schrijf op een prachtige zondagochtend heeft Nederland nèt een heroïsche overwinning behaald op Costa Rica. Het land is in euforie, wat zal het nog meer brengen? Overigens als ik even relativeer is het leven en welzijn van mijn dierbaren en ook de paarden toch ook wel belangrijk! Enfin, zo direct droom ik weg.
De fokdag staat op de rol, de voorbereidingen zijn in volle gang, de fokdagen kunnen beginnen.
Alweer de 35ste fokdag van onze fokvereniging. Het Friesche Paard Zuid-Nederland. Tijdens onze jaarvergadering hebben we een film gedraaid van de fokdag 1980! Een document onvergetelijk, de deelnemers en bestuurders van weleer, de paarden, het terrein, de aankleding, de auto’s, vrachtauto’s en tractoren. Er is in de afgelopen meer dan 3 decennia toch wel veel gebeurd/veranderd. Ook dit jaar laten we een film maken van onze fokdag;  een document voor de toekomst. Een film die ook u in uw bezit kunt krijgen, lees hiervoor verderop in deze catalogus.
Vijfendertig jaar, een andere manier van keuren bij de 3 en 4 jarige paarden voor opname met 3 presentaties. Een voorronde, opstellen  en keuren en in groep rondstappen. Volgens mij een meerwaarde voor uw paard. Om vlot te kunnen keuren lees de regels hieromtrent en volg de aanwijzingen van organisatie en jury op.
De tuigpaarden zullen ook weer in actie komen op onze fokdag. Fijn dat alle disciplines weer present zijn op onze jubileum fokdag.

Trots zijn wij dat we een fantastisch bronzen beeld van -natuurlijk- het perfecte Friese paard aan kunnen bieden aan de algeheel kampioen van de fokdag. Het betreft een wisseltrofee welke elk jaar weer opnieuw uitgereikt gaat worden tijdens de fokdag. Het  beeld is gemaakt door het beroemde kunstenaars echtpaar Bremers.
Rondom dit beeld zijn diverse activiteiten georganiseerd zoals het aanbieden aan de burgemeester van Hilvarenbeek door de fam. Bremers en uw voorzitter.
Op onze fokdag zal een stoet met wel zestien amazones en vele authentieke aanspanningen, het bronzen beeld en de notabelen ophalen bij het gemeentehuis en vervolgens hun opwachting maken aan het begin van het middagprogramma tijdens onze fokdag. Dat belooft wat!

Vijfendertig jaar fokdag, een fokdag om bij stil te staan en een fokvereniging om trots op te zijn.
Wij bestuurders en vrijwilligers hebben het met veel plezier gedaan, maar wij kunnen het niet alleen. Daar hebben we ook u allen voor nodig. Laten we er 2 geweldige dagen van maken. Volg alle aanwijzingen op die zijn genoemd in de catalogus en worden aangegeven door borden op het terrein, maar ook van jury en organisatie, dan kunnen we met zijn allen genieten van 2 mooie Friese paardendagen.
Heel veel plezier en natuurlijk succes voor alle deelnemers. We gaan elkaar zien op zondag 3 en maandag 4 augustus!


Met een vriendelijke groet,

Jan-Hein Stadhouders
Voorzitter     


Deelnemers 3 augustus keuring
Deelnemers 4 augustus keuring
Stappenplan keuring

Deelnemers Pavo Fryso Bokaal Dressuurpaarden (aangepaste versie 25 juli)
Regelement Pavo Fryso Bokaal Dressuurpaarden
Aangepast proef 4 jarige paarden

Deelnemers Pavo Fryso Bokaal Tuigpaarden
Regelement Pavo Fryso Bokaal Tuigpaarden