Terug naar nieuwsoverzicht

Concours Utrecht 17 mei 2014

Concours Utrecht 17 mei 2014.

Zaterdag 17 mei was het concours bij de Dierfaculteit in Utrecht waar zowel de zuidelijke als noordelijke rijders aanwezig waren. Het was een mooi concours wat onder goede weersomstandigheden kon worden verreden. Ook de terreinen waren perfect in orde ondanks de hevige regen van de afgelopen dagen. Het was een druk concours want naast de friesen waren ook de tuigpaarden, hackney’s en de shetlandse tuigers van de partij.

Limietklasse;
Het was een grote groep best bewegende paarden waarbij er 6 opnieuw af mochten rijden voor de kopplaatsen. Vanuit Zuid werd de best bewegende Blits G van uit Geurts op een verdiende tweede plaats gezet. Op plaats geode zesde plaats kwam Haiko gereden door Edwin Gorten en in eigendom van De Nieuwe Heuvel. Hierna volgden Hielke H van Wil Hendrik suit Reusel gereden door Mart van Daal, op plaats 10 Renske van Veldbos van Stalhouderij Zadelhof uit Breukelen gereden door Martin Eikelenstam, dan volgden  Dieuwke van de Voortsche Hoeve van Jolmer Langen en Chris (v.Jasper) van Gerard Kersten.

Ereklasse;
Voor de ereklasse was 1 combinatie vanuit Zuid aanwezig maar deze moest dan ook wel overkampen voor plaats 1 of 2. Het werd plaats 2 maar dit moest wel beslist worden door de arbiter. Dekhengst Maurus ( v.Tsjalke), gereden door Edwin Gorten en in eigendom van De Nieuwe Heuvel, die weer hoog van de grond ging met veel regelmaat had ook best de kopplaats in kunnen nemen. 

Damesklasse;
Op plaats 3 werd binnen geroepen Blits G van Ad Geurts en gereden door Willie van de Laar. Hij werd super gereden door Willie en een hogere plek was zeker wel verdient. Op de zevende plaats eindigde Charlonne van Gerard Kersten gereden door Marga van de Voort.
Ook hadden we 1 tweespan en deze behaalde met Ad Geuts aan de leidsels een spannende maar verdiende eerste plaats. Met veel regelmaat en mooi gelijk op werden Blits G en Gerke G aan de jury voorgesteld.

Alles overziende een leuk en goed georganiseerd concours waar we tevreden op terug kunnen kijken.