Terug naar nieuwsoverzicht

Blits G winnaar Anny Slokkers Wisseltrofee

Blits G winnaar Anny Slokkers Wisseltrofee Friezen concours Hilvarenbeek.

Op maandag 4 augustus werden op de Fokdag van de Friese Paarden Zuid Nederland op de  prachtige terreinen in Hilvarenbeek een limietklasse en ook een damesrubriek voor Friezen verreden.

Limietklasse;
Voor het overrijden werden uitgenodigd de 3 eerst geplaatste combinaties bestaande uit Blits G met Ad Geurts, Hielke H met Mart van Daal en Renske van Veldbos met Martin Eikelenstam. Blits G ging weer zoals we de laatste weken van hem gewend zijn maar ook Hielke H liet zich van haar beste kant zien. De eenmansjury bestaande uit Hayke van der Meulen koos na het van hand veranderen als winnaar voor Hielke H omdat deze met nog iets meer ruimte en beste bewegingen door de baan ging met op de tweede plaats Blits G. Op een verdiende derde plaats Renske Fan Veldbos van Sjaak Drost uit Heeswijk Dinther. Op de vierde plaats werd binnen geroepen Chris, de jonge Jasper gereden door Gerard Kersten die de laatste wedstrijden steeds betere bewegingen laat zien. Op plaats 5 Marko SL van Frie Slokkers gevolgd door Dieuwke van de Voortsche Hoeve en daarna werd opgesteld Trynke K. van Piet van Kempen.

Damesklasse;
In de damesklasse werd gestreden om de Anny Slokkers Wisselbokaal.
Deze werd overtuigend gewonnen werd door Blits G van Ad Geurts, gereden door Willy van de Laar. Mooi constant met goede bewegingen ging deze door de baan. Op een goede tweede plaats Renske van Veldbos gereden door Charissa van de Wouden gevolgd op plaats 3 door Charlonne gereden door Marga van de Voort.