Terug naar nieuwsoverzicht

Alle kandidaten voor Beoordelen I geslaagd!

Op vrijdagavond 19 februari deden de deelnemers aan de Beoordelingscursus georganiseerd door de Fokvereniging Zuid Nederland eindexamen. Dit vond plaats op stal Lagevoort in Liessel. De kandidaten legden eerst het theoriegedeelte af. Een pittig aantal vragen dat schriftelijk beantwoord moest worden. Vervolgens deden ze praktijk examen. Daarvoor had Pieter van der Aa vier paarden meegebracht die hij één voort één voorbracht. De deelnemers moesten elk paard beschrijven en beoordelen.

Ondertussen werden de theorie-examens al nagekeken door Jan Hendriks en Jan Hellinx. Zij hadden de cursus samen gegeven en hadden er alle vertrouwen in. “Dit is een heel goede groep” aldus Jan Hendriks.

Nadat alle paarden beoordeeld waren trokken de examinatoren, Jolanda Slootjes en Wil Thijssen zich terug om de ingevulde formulieren na te kijken. Ondertussen werd er gespannen gewacht op de uitslag. Jan Hendriks gaf alvast de uitslag van het theoriegedeelte. “Uitzonderlijk goed” zei hij, “de kandidaten scoorden tussen de 7 en de 9!” Dat was al een hele opluchting. Na enige tijd kon hij ook bekend maken dat alle kandidaten ook voor het praktijkgedeelte waren geslaagd. De diploma’s konden uitgedeeld worden .

Felicitaties voor: Denise Klap, Peter de Meulmeester, Arjen de Meulmeester, Martine Wesemael, Noraly van Hemert, Sarah Hermans, Roel Delbroek, Ine Leemans, Pieter van Nuys,Martin Driessen en Cockie de Wilde.