Terug naar nieuwsoverzicht

ALV 31 januari verslag

Druk bezochte Jaarvergadering en gezellige ledenavond in Esbeek

Op zaterdag 31 januari 2015 vond de jaarvergadering van Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland traditioneel plaats in zaal de Schuttershof in Esbeek. Zowel de jaarvergadering als de gezellige avond erna werden druk bezocht, de zaal bleek dit jaar amper groot genoeg. Gezellig was het tot in de late uurtjes.
Tijdens de jaarvergadering werden de gebruikelijke agendapunten besproken. Een opvallend onderdeel was een prachtige fotopresentatie over onze voorzitter Jan Hein Stadhouders, die zijn termijn als voorzitter weer heeft verlengd. Ook bestuurslid Arjen Schrauwen heeft aangegeven zich weer drie jaar in te zetten voor de vereniging als bestuurslid. Mirella van Leeuwen trad toe als aspirant bestuurslid. 

Na afloop van de rondvraag, waar enkele nuttige zaken werden voorgelegd door de leden, was het tijd voor het uitreiken van de borden aan de eigenaren van de kampioenspaarden van dit jaar. Het is goed te merken dat de leden de borden altijd zeer waarderen. 

Na het formele gedeelte werd het buffet geopend. Er was weer enorm goed gezorgd, iedereen heeft lekker gegeten van het koude en warme buffet.  Ondertussen werd een film van Phaidra getoond. Phaidra trad dit jaar op tijdens de hengstenkeuring in Leeuwarden, een hoogtepunt voor de ruiters, paarden, drijvende krachten achter de carrouselgroep en natuurlijk onze vereniging. De film liet zowel oude beelden als de voorbereidingen richting Leeuwarden zien. 

Vervolgens schoten de dames van de fokvereniging weer de zaal in om een record aantal loten voor de loterij te verkopen. Drie kleuren loten hadden we dit jaar, vele leden kochten meerdere loten van verschillende kleuren, hopende op meerdere winnende loten. Oud-voorzitter Ad de Jong ging vervolgens als vanouds weer aan de slag om de vele mooie prijzen te verloten, met assistentie van Nancy. Van aardappelen tot paardrijsokken en van kaarten voor de tuinen van Appeltern tot vogelvoederpakketten en een prachtig kunstwerk van en Fries paard, alle prijzen vonden vlot hun weg naar gelukkige winnaars. Tot slot werd het surprise item geveild, dat keurig was ingepakt in Sinterklaaspapier en al eerder op de dag op Facebook opdook. Het bracht maar liefst €220,- op. Uiteindelijk vond het verrassingspakket zijn weg naar de familie Lucius. De inhoud was een fotolijst en een waardebon voor een fotosessie van Noraly van Hemert. 

Alle leden kregen voordat ze naar huis gingen na afloop nog een prachtige film van de fokdag in Hilvarenbeek mee naar huis. De film werd gemaakt door Haropi uit Geffen ter gelegenheid van het 35-jarig jubilieum en geeft een mooie terugblik. Zeker de moeite om er thuis eens voor te gaan zitten. Leden die niet op de fokvereniging jaarvergadering waren kunnen desgewenst een film verkrijgen op één van de andere activiteiten dit jaar. Mocht u interesse hebben in een dvd dan kunt u hiervoor een mail sturen naar penningmeester@friesepaardzuidnederland.nl De agenda met activiteiten voor komend jaar is gepresenteerd tijdens de jaarvergadering en vindt u tevens op de website. Tot ziens!